ΔΕΣΚ-Σιδηροδρομικών: Οι Διοικήσεις των Σωματείων στο Σιδηρόδρομο υπονόμευσαν την απεργία της 21ης Σεπτεμβρίου

Date:

Για υπονόμευση της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης της 21ης Σεπτεμβρίου, κατηγορεί η ΔΕΣΚ-Σιδηροδρομικών τις Π.Ο.Σ. & Μ.Σ.Τ. και τα Σωματεία στο Σιδηρόδρομο που οι Διοικήσεις τους ελέγχονται από τις ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ, αφού όπως τονίζει «όχι μόνο δεν αποφάσισαν κινητοποιήσεις, όχι μόνο δεν συνεδρίασαν – όπως τους κάλεσε όλους δύο φορές η ΔΕΣΚ- αλλά ούτε καν προχώρησαν σε συγκεντρώσεις για να πάρουν τη γνώμη των μελών τους».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΣΚ-Σιδηροδρομικών:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είναι κατάπτυστοι!

Την ίδια στιγμή που 31 Εργατικά Κέντρα και 18 Ομοσπονδίες μαζί με εκατοντάδες κλαδικά και επιχειρησιακά Σωματεία, αλλά και η ΑΔΕΔΥ, απεργούσαν την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη ( για 1η φορά τόσα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, παρά την άρνηση της ΓΣΕΕ) ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα, αλλά και στην προκλητική προπαγάνδα που εμφανίζει τις ρυθμίσεις του ως «προστατευτικές» και «θετικές» για τους εργαζόμενους, η Π.Ο.Σ. & Μ.Σ.Τ. και τα Σωματεία στο Σιδηρόδρομο που οι Διοικήσεις τους ελέγχονται από τις ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ, όχι μόνο δεν αποφάσισαν κινητοποιήσεις, όχι μόνο δεν συνεδρίασαν – όπως τους κάλεσε όλους δύο φορές η ΔΕΣΚ- αλλά ούτε καν προχώρησαν σε συγκεντρώσεις για να πάρουν τη γνώμη των μελών τους.

Υπονόμευσαν μαζί με τη θλιβερή ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ την απεργία που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες εργαζόμενους, που έκαναν δική τους υπόθεση την οργάνωση και την επιτυχία της, που τόνισαν την ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας τους ενάντια στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική της εργοδοσίας, της Ε.Ε. και των κομμάτων τους. Αυτό που τους απασχολεί όλους αυτούς και τους τρομάζει ταυτόχρονα, είναι: Ότι το νομοσχέδιο «τερατούργημα» δεν έχει καμία νομιμοποίηση στη συνείδηση των εργαζομένων κι ότι αυτό δεν αλλάζει με την κατάπτυστη απεργοσπαστική στάση τους.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι απεργοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – μαζί τους και Σιδηροδρομικοί- διατράνωσαν πως δε δέχονται τη σύγχρονη σκλαβιά, με όσους νόμους και διατάξεις κι αν την επικυρώσουν Κράτος και Κυβερνήσεις. Με τα μεγάλα τους συλλαλητήρια, δήλωσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, στην κοροϊδία της Κυβέρνησης με τις τριετίες, αλλά και στην εγκληματική πολιτική που «βουλιάζει» ζωές και περιουσίες στη λάσπη.

Διεκδίκησαν και θα συνεχίσουν να διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, σταθερές εργασιακές σχέσεις, σταθερό ωράριο εργασίας, δουλειά με δικαιώματα, συνδικαλιστικές ελευθερίες, άμεσες αποζημιώσεις στο 100% στους πληγέντες από τις πλημμύρες, έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής θωράκισης.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο να γυρίσουν την πλάτη στους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, γιατί δεν στέκονται στο πλευρό μας στις κρίσιμες μάχες, γιατί είναι εχθροί των εργασιακών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας. Να συσπειρωθούν γύρω από το διεκδικητικό πλαίσιο της ΔΕΣΚ-Σ.

Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα στο Σιδηρόδρομο, ενισχύοντας τη ΔΕΣΚ-Σ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΔΕΣΚ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Διεθνής Εκδήλωση Σιδηροδρομικών: Οι ιδιωτικοποιήσεις των Σιδηροδρόμων στην Ευρώπη και οι τραγικές επιπτώσεις τους

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα...

Πάτρα: Βλάβη σημειώθηκε στην γραμμή του Προαστιακού στο Ρίο

Νέα βλάβη σημειώθηκε στον Προαστιακό της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες...

Γαλλία: Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής...

Μεγάλη αύξηση της ανεργίας

Μεγάλη αύξηση στο ποσοστό ανεργίας καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ το...