Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Date:

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για αρκετές περιοχές της χώρας. Μεγάλες καταστροφές όμως υπήρξαν και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Η ορμή των νερών και των φερτών υλικών ήταν τόσο μεγάλη που ξηλώθηκαν οι σιδηροδρομικές γραμμές στον σταθμό του Δομοκού. Αξίζει να σημειωθεί η απουσία αντιπλημμυρικών και άλλων προστατευτικών έργων στην περιοχή και σε επέκταση και δίπλα στις γραμμές του σιδηροδρόμου.

Η έκταση της ζημιάς είναι τόσο μεγάλη, όπως αποκαλύπτει το φωτογραφικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Eurokinissi, που είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να αποκατασταθεί το δίκτυο και να γίνουν τα δρομολόγια των εμπορικών και επιβατικών αμαξοστοιχιών.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Δομοκού στη Φθιώτιδα, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πρόσφατης κακοκαιρίας είναι πέρασμα για τα δρομολόγιά του ΟΣΕ Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο που είναι ένας τεράστιος λασπότοπος εκτελούνταν έργα αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου σε μήκος ενός χιλιομέτρου.

Από τα ορμητικά νερά της βροχόπτωσης και των χειμάρρων έχουν παρασυρθεί τα σκύρα πάνω στα οποία στηρίζονται οι ράγες, έχουν χαλάσει τα μηχανήματα ηλεκτροδότησης των τραίνων, ενώ οι ράγες έχουν καλυφθεί από κλαδιά δέντρων.

 

Οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο μετά την κακοκαιρία Daniel δεν πρόλαβαν να αποκατασταθούν και ακολούθησε η κακοκαιρία Elias για να το θέσει εκτός λειτουργίας στο Δομοκό.

Ο σταθμός Δομοκού είχε υποστεί σημαντικές ζημιές και στην πρόσφατη κακοκαιρία Daniel. Mετά από τις νέες καταστροφές κανείς δεν είναι σε θέση να πει πότε θα αποκατασταθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας από τα νερά του Πείρου...

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με...

ΣΤΑΣΥ: Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό – Ηλεκτροδηγοί: «Πρόχειρο» το εγχείρημα, κρύβει κινδύνους

Πιλοτική αλλαγή στα δρομολόγια του μετρό δοκιμάζει αυτές τις...

Ιταλία: Γενική απεργία των σιδηροδρομικών για το θανατηφόρο δυστύχημα στην Καλαβρία

Οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων στην Ιταλία πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη...