Τέμπη: Ελεύθερος χωρίς όρους στέλεχος του ΟΣΕ μετά την απολογία του

Date:

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή το πρωί της Τρί8της, εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ που κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στέλεχος του ΟΣΕ φαίνεται να είχε συμβουλευτικό ρόλο στο ΔΣ και όχι εποπτικό ενώ στη συγκεκριμένη θέση βρέθηκε για ένα πεντάμηνο το 2020.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος ανήκει στο γκρουπ των τεσσάρων πρώην στελεχών του ΟΣΕ στους οποίους ασκήθηκε πρόσφατα ποινική δίωξη και αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή μετά τη διακοπή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Συγκεκριμένα, στις 18 Οκτωβρίου αναμένεται να καταθέσει ο πρόεδρος του ΟΣΕ την περίοδο 2020-2022, στις 19 ένας πρώην διευθύνοντας σύμβουλος και στις 20 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΟΣΕ την περίοδο Σεπτέμβριος 2019- Ιούνιος 2020, κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, ο οποίος έχει τοποθετηθεί δημόσια για τη δίωξη του.

Και οι τέσσερις κατηγορούνται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών δια παραλείψεως και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως.

Για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών κατηγορείται επίσης και ένας πρώην αναπληρωτής διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΣΕ ο οποίος διώκεται και για παράβαση καθήκοντος αναφορικά με τη μετάταξη του προφυλακισμένου σήμερα 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη. Ο συγκεκριμένος αναμένεται να απολογηθεί προς το τέλος Οκτωβρίου.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας από τα νερά του Πείρου...

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με...

ΣΤΑΣΥ: Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό – Ηλεκτροδηγοί: «Πρόχειρο» το εγχείρημα, κρύβει κινδύνους

Πιλοτική αλλαγή στα δρομολόγια του μετρό δοκιμάζει αυτές τις...

Ιταλία: Γενική απεργία των σιδηροδρομικών για το θανατηφόρο δυστύχημα στην Καλαβρία

Οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων στην Ιταλία πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη...