Στην Εισαγγελέα Λάρισας ο Σύλλογος Δυστυχήματος Τεμπών

Date:

Την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας επισκέφτηκαν το πρωί της Τρίτης τα μέλη του Συλλόγου Δυστυχήματος Τεμπών.

Ο Σύλλογος θα ζητήσει να ενημερωθεί από την προϊσταμένη για την πορεία των ερευνών σε σχέση με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2023 και κόστισε τη ζωή σε πενήντα επτά (57) ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους νέοι και νέες.

Στη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του Συλλόγου ενημερώθηκαν για δύο σοβαρά θέματα.

Το πρώτο αφορά την καθυστέρηση άσκησης ποινικών διώξεων σε ανώτερα στελέχη. Ο Σύλλογος μέσω υπομνήματος που κατέθεσε ζητά την άσκηση ποινικών διώξεων σε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, κυβερνητικά στελέχη αλλά και στελέχη των εταιρειών που είχαν την ευθύνη για την υλοποίηση της σύμβασης «717» που αφορούσε την εγκατάσταση συστημάτων για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου . Συστήματα τα οποία όπως προκύπτει από τα πορίσματα εμπειρογνωμόνων που εμπεριέχονται στην δικογραφία, δεν υπήρχαν τη νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά την μη κλήση σε απολογία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού μετά τις μηνύσεις που κατέθεσε ο Σύλλογος σε βάρος του. Η μήνυση αφορά τις ενέργειες της Περιφέρειας στο χώρο του δυστυχήματος στα Τέμπη, λίγα 24ωρα μετά το συμβάν χωρίς κάποια δικαστική εντολή αλλά και τη μεταφορά αντικειμένων σε χώρο ο οποίος δεν γνωστοποιήθηκε στους συγγενείς των θυμάτων.

Στη συνάντηση με την Εισαγγελέα η οποία διήρκησε σχεδόν δύο ώρες συμμετείχαν τα μέλη του Συλλόγου, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Παύλος Ασλανίδης, Γιώργος Ηλιόπουλος και η Ευδοκία Τσαγκλή και όπως μας μετέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης, όσο η ανακριτική διαδικασία πλησιάζει προς το τέλος της, ο Σύλλογος θα εντείνει τις προσπάθειες του με συχνές επισκέψεις στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης για τη διαχείριση του δυστυχήματος

Συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών προχωρούν σε...

Απεργιακή κινητοποίηση: Χιλιάδες εργάτες απαίτησαν Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών

Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις των μισθών και να παρθούν...

Κινητοποίηση συνταξιούχων στο ΣτΕ για τις περικοπές 13ης και 14ης σύνταξης

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι έξω από το ΣτΕ στην...