Δράμα: Συναρπάζει το Μουσείο Τρένων

Date:

Δράμα: Συναρπάζει το Μουσείο Τρένων

Στολίδι για τη Δράμα και την ιστορία της αποτελεί το Μουσείο Τρένων, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα σ’ ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού ταθμού Δράμας, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Παναγιώτης Μακρόπουλος, πρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου ΜΕΑΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ.

Στο χώρο του μουσείου μπορεί κάποιος να επισκεφθεί και να παρατηρήσει, το εκθετήριο μοντελισμού, δύο ατμομηχανές που λειτουργούν και χρησιμοποιούνται σε εκδρομές και σε γυρίσματα ταινιών, πολύτιμα βαγόνια του ΟΡΙΕΝΤ ΕΠΡΕΣ, μια ατμομηχανή Κ.Γ. κατασκευής 1927, μία μακέτα τρένων στο σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, μοντέλα τρένων, αντικείμενα και εξαρτήματα που αφορούν τον ΟΣΕ, χώρους άθλησης, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων και διαλέξεων, χώρο επιτραπέζιων παιχνιδιών αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την ιστορία του τρένου καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Δράμας.

Επίσης, το μουσείο στοχεύει και έχει προχωρήσει στην επισκευή δύο βαγονιών, το ένα παγκαλικού τύπου με ακτινωτούς άξονες και ενός ακόμη που είναι η ρεμούλκα μιας αυτοκινητάμαξας Ferostall (παλιό otomotis του 1965). Στο πρώτο σχεδιάζεται η μετατροπή του σε πινακοθήκη όπου θα πραγματοποιούνται εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας και στο δεύτερο η στέγαση μακέτας που θα απεικονίζει το Σιδηρόδρομο της περιοχής. Την υπάρχουσα δομή ενισχύει διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο προβάλλονται ταινίες για τους επισκέπτες με την ιστορία του σιδηροδρόμου και του τόπου μας.

Όπως επισήμανε ο κ. Μακρόπουλος, στόχος είναι να λειτουργήσει μια τουριστική σιδηροδρομική γραμμή με αφετηρία την πόλη της Δράμας.

Παρακολουθείστε, στη συνέχεια, το σχετικό βίντεο στο ERTFLIX (αριστερό κλικ στην εικόνα) και σε ρεπορτάζ της Τ. Κρητικού για την εκπομπή «Περίμετρος» στο 47:30 λεπτό της 11/10/2023.

Να σημειώσουμε ότι, η  Χορωδία του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών θα πραγματοποιήσει συναυλία στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023, για τους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους κατοίκους της πόλης.

Πηγή: ERTNEWS και Σύνταξη: Βασίλης Καραμπάσης

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας από τα νερά του Πείρου...

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με...

ΣΤΑΣΥ: Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό – Ηλεκτροδηγοί: «Πρόχειρο» το εγχείρημα, κρύβει κινδύνους

Πιλοτική αλλαγή στα δρομολόγια του μετρό δοκιμάζει αυτές τις...

Ιταλία: Γενική απεργία των σιδηροδρομικών για το θανατηφόρο δυστύχημα στην Καλαβρία

Οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων στην Ιταλία πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη...