Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ: Ζητά τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης

Date:

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών εργαζόμενων στις εταιρείες ΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ – HELLENIC TRAIN σε συνέχεια της από κοινού ανακοίνωσης των Σωματείων Εργαζομένων της HELLENIC TRAIN, κατόπιν της συνάντησης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Μ. Capotorto, αλλά και της σωρείας των δημοσιευμάτων περί δεινής οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, θυγατρικής της Ιταλικής Trenitalia – ενός εκ των μεγαλύτερων παγκοσμίως Σιδηροδρομικών Ομίλων στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών-, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους συναδέλφους της HELLENIC TRAIN και αναμένει την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας.

Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι διαδοχικά κυβερνήσεις και διοικήσεις απαξιώνουν και θέτουν σε καθεστώς ανασφάλειας τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο. Οι εργαζόμενοι της HELLENIC TRAIN κινδυνεύουν να “πληρώσουν” το τίμημα της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία, κατά δήλωση της Ιταλικής Διοίκησης.

Καλούμε την κυβέρνηση και την διοίκηση της εταιρίας να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης και άμεσα να διατεθούν οι απαιτούμενοι πόροι ώστε ο Διαχειριστής Υποδομής ΟΣΕ Α.Ε. να προβεί στις εργασίες πλήρους αποκατάστασης του δικτύου και να επανεκκινήσει το συντομότερο δυνατό η σιδηροδρομική κυκλοφορία στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας.

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών τονίζει ότι θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα οι νομικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις μεταξύ ελληνικής πολιτείας – Hellenic Train – Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ, και να μην αναγκάζονται οι εργαζόμενοι, υπό την πίεση της εργασιακής επισφάλειας, να λειτουργήσουν ως διαμεσολαβητές.

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ – HELLENIC TRAIN ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ HELLENIC TRAIN.
Στα πλαίσια αυτά ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ- ΕΡΓΟΣΕ – HELLENIC TRAIN θα αιτηθεί συνάντηση με την διοίκηση της HELLENIC TRAIN

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας από τα νερά του Πείρου...

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με...

ΣΤΑΣΥ: Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό – Ηλεκτροδηγοί: «Πρόχειρο» το εγχείρημα, κρύβει κινδύνους

Πιλοτική αλλαγή στα δρομολόγια του μετρό δοκιμάζει αυτές τις...

Ιταλία: Γενική απεργία των σιδηροδρομικών για το θανατηφόρο δυστύχημα στην Καλαβρία

Οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων στην Ιταλία πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη...