Τέμπη: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ

Date:

Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε σήμερα σε ένα πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ την περίοδο 2018-2019 ο οποίος απολογήθηκε νωρίτερα στον ειδικό εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών.

Στο συγκεκριμένο στέλεχος του ΟΣΕ είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών δια παραλείψεως και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως.

Η δίωξη του έχει να κάνει με τη μη διασφάλιση συντήρησης των συστημάτων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο όπως το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας GSM-R και τα συστήματα σηματοδότησης. Θυμίζουμε ότι τα συγκεκριμένα συστήματα σύμφωνα και με τα πορίσματα πραγματογνωμόνων, δεν λειτουργούσαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου που συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες στα Τέμπη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άτομα.

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο κ. Κώστας Σπηλιόπουλος ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του ΟΣΕ από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Να σημειωθεί ότι ο κ. Σπηλιόπουλος είχε τοποθετηθεί δημόσια για τη δίωξη του μόλις αυτή έγινε γνωστή στα τέλη Αυγούστου.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας από τα νερά του Πείρου...

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με...

ΣΤΑΣΥ: Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό – Ηλεκτροδηγοί: «Πρόχειρο» το εγχείρημα, κρύβει κινδύνους

Πιλοτική αλλαγή στα δρομολόγια του μετρό δοκιμάζει αυτές τις...

Ιταλία: Γενική απεργία των σιδηροδρομικών για το θανατηφόρο δυστύχημα στην Καλαβρία

Οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων στην Ιταλία πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη...