Τηλεδιοίκηση στον ΟΣΕ – Ποιο κομμάτι είναι «τυφλό» λόγω φωτιάς

Date:

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στον ΟΣΕ 8 μήνες μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, καθώς η τηλεδιοίκηση είναι ξανά εκτός λειτουργίας λόγω φωτιάς.

Συγκεκριμένα, το σύστημα τηλεδιοίκησης δεν λειτουργεί από το τον ΣΣ Αχαρνών μέχρι τον ΣΣ Τιθορέας λόγω φωτιάς, με εύφλεκτο υλικό στα καλώδια, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΣΕ οφείλεται σε δολιοφθορά.

Χθες, Δευτέρα (6/11), στις 19:40 το Κέντρο Τηλεδιοίκησης ΣΚΑ έχασε το τμήμα της τηλεδιοίκησης από τον ΣΣ Αχαρνών μέχρι τον ΣΣ Τιθορέας. Μέχρι και αυτήν τη στιγμή δεν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ ενώ στο τμήμα από Μενίδι μέχρι Τιθορέα τοπικά λειτουργεί η σηματοδότηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Άμεσα συνεργεία του ΟΣΕ και του Αναδόχου ξεκίνησαν τη διαδικασία ανίχνευσης βλάβης. Κοντά στον Υποσταθμό Υψηλής Τάσης Αχαρνών που τροφοδοτεί την ηλεκτροκίνηση τα συνεργεία βρήκαν φρεάτιο που άγνωστοι είχαν σπάσει το κάλυκα σκυροδέματος και είχαν βάλει φωτιά με εύφλεκτο υγρό στα καλώδια χωρίς να κλέψουν τίποτα.

«Προφανέστατα πρόκειται για δολιοφθορά που θέτει σε κίνδυνο την κυκλοφορία των τρένων αλλά και την απώλεια ελέγχου της ηλεκτροκίνησης» εκτιμά ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων.

«Ο ΟΣΕ θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια του δικτύου και να βρεθούν οι ένοχοι αυτών των πράξεων» όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΣΕ:

WhatsApp_Image_2023-11-07_at_12.03.52_1_72a80.jpgWhatsApp_Image_2023-11-07_at_12.03.52_6c7a3.jpgWhatsApp_Image_2023-11-07_at_12.03.51_28595.jpg

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης για τη διαχείριση του δυστυχήματος

Συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών προχωρούν σε...

Απεργιακή κινητοποίηση: Χιλιάδες εργάτες απαίτησαν Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών

Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις των μισθών και να παρθούν...

Κινητοποίηση συνταξιούχων στο ΣτΕ για τις περικοπές 13ης και 14ης σύνταξης

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι έξω από το ΣτΕ στην...