Στην Αθήνα το 15ο Παγκόσμιο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ – Ζωντανή μετάδοση

Date:

Tο ΠΑΜΕ φιλοξενεί στην Αθήνα σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη (21-22 Νοεμβρίου) το 15ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Κλαδικής των Μεταφορών – Επικοινωνιών της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Το συνέδριο πραγματοποιείται στην Ελλάδα, σε ένδειξη αλληλεγγύης και αναγνώρισης των μεγάλων αγώνων των εργατών της Ελλάδας και στον κλάδο των μεταφορών. Στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών της Ελλάδας για συλλογικές συμβάσεις αλλά και στους μεγάλους νικηφόρους αγώνες των χιλιάδων εργατών διανομέων της EFOOD, των λιμενεργατών της COSCO, των σιδηροδρομικών, αγώνες και νίκες που έγιναν σημείο αναφοράς για τα αγωνιστικά συνδικάτα όλου του κόσμου.

Παρακολουθήστε ζωντανά την έναρξη του 15ου Παγκόσμιου Συνεδρίου:

Με κεντρικό σύνθημα Η εργατική τάξη οργανώνεται, προχωρά μπροστά για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πολέμους, εκμετάλλευση, το συνέδριο αυτό αποτελεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, «ένα σημαντικό βήμα σε μια περίοδο που οι αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών οξύνονται, οι πολεμικές συγκρούσεις φουντώνουν με κίνδυνο να γενικευτούν. Ο διεθνής κλαδικός συντονισμός, ιδιαίτερα στους τομείς των μεταφορών και επικοινωνιών, αποτελεί όπλο για τον αγώνα των συνδικάτων και των λαών όλου του κόσμου».

Δεκάδες αντιπρόσωποι, σημειώνει το ΠΑΜΕ, συνδικαλιστές από τους κλάδους των μεταφορών και των επικοινωνιών, από όλες τις ηπείρους του πλανήτη αναμένεται να συναντηθούν στην Αθήνα, να συζητήσουν το συντονισμό και το σχέδιο δράσης τους για τα επόμενα χρόνια.

Το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα της Αττικής, καταλήγει η ανακοίνωση «θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την διεξαγωγή και την ολοκλήρωση του συνεδρίου όπως ακριβώς ταιριάζει στην αλληλεγγύη που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δεχθεί από κάθε γωνιά του πλανήτη».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας από τα νερά του Πείρου...

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με...

ΣΤΑΣΥ: Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό – Ηλεκτροδηγοί: «Πρόχειρο» το εγχείρημα, κρύβει κινδύνους

Πιλοτική αλλαγή στα δρομολόγια του μετρό δοκιμάζει αυτές τις...

Ιταλία: Γενική απεργία των σιδηροδρομικών για το θανατηφόρο δυστύχημα στην Καλαβρία

Οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων στην Ιταλία πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη...