Παραδοχή Διοικητή ΕΦΚΑ: «Το 12,9% των συντάξεων που βγήκαν fast track είναι λάθος»

Date:

Στην παραδοχή ότι το 12,9% των συντάξεων που βγήκαν «fast track» είναι λάθος, προχώρησε την Τρίτη (28/11) ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης.

Αναλυτικά, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, ο Αλέξανδρος Βαρβέρης ανέφερε: «Ήταν προτιμότερο να πάρει το 87,1% και το 12,9% σύνταξη με πιθανότητα το 12,9% να έχει κάποια λάθη, από το να μην πάρει καθόλου και να μπούμε στην χειροκίνητη διαδικασία». Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Οπότε επιτρέψτε μου, λοιπόν, να μην αντιλαμβάνομαι την όλη συζήτηση γύρω από τις “fast track” συντάξεις και τα λάθη».

Τι είπε για τις εκκρεμείς συντάξεις

Ως προς τις εκκρεμείς συντάξεις, ο διοικητής του ΕΦΚΑ ανέφερε πως έχουν μειωθεί στις 31.000, χωρίς όμως να συνυπολογίζει τις επικουρικές και αυτές που εκκρεμούν στην παράλληλη ασφάλιση στις διεθνείς συντάξεις, όπως επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Διονύσης Καλαματιανός.

Για τα έσοδα του οργανισμού, ο ίδιος σημείωσε πως θα είναι αυξημένα κατά περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ για το προσωπικό του ΕΦΚΑ απάντησε πως «αυτή τη στιγμή καλυμμένες στον Οργανισμό είναι περίπου 6700 θέσεις», προσθέτοντας πως είναι δεσμευμένες 845 θέσεις από τον ΑΣΕΠ και «περιμένουμε με πολύ μεγάλη αγωνία τις περίπου 150 πρώτες θέσεις στο πρώτο τρίμηνο ή τετράμηνο του του νέου έτους μέσα στο 2023».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

«Κόλλησαν» τα φρένα και έπιασε φωτιά βαγόνι του προαστιακού στη Λάρισα!

Εναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη...

H «Ενότητα» δημιούργησε σελίδα στο Facebook – Πώς μπορείτε να την ακολουθήσετε

Η ιστοσελίδα μας «trenotita.gr», δημιούργησε τη δική της σελίδα...

Πρόκληση Βορίδη: Να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος απαιτεί να...