Παραδοχή Διοικητή ΕΦΚΑ: «Το 12,9% των συντάξεων που βγήκαν fast track είναι λάθος»

Date:

Στην παραδοχή ότι το 12,9% των συντάξεων που βγήκαν «fast track» είναι λάθος, προχώρησε την Τρίτη (28/11) ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης.

Αναλυτικά, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, ο Αλέξανδρος Βαρβέρης ανέφερε: «Ήταν προτιμότερο να πάρει το 87,1% και το 12,9% σύνταξη με πιθανότητα το 12,9% να έχει κάποια λάθη, από το να μην πάρει καθόλου και να μπούμε στην χειροκίνητη διαδικασία». Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Οπότε επιτρέψτε μου, λοιπόν, να μην αντιλαμβάνομαι την όλη συζήτηση γύρω από τις “fast track” συντάξεις και τα λάθη».

Τι είπε για τις εκκρεμείς συντάξεις

Ως προς τις εκκρεμείς συντάξεις, ο διοικητής του ΕΦΚΑ ανέφερε πως έχουν μειωθεί στις 31.000, χωρίς όμως να συνυπολογίζει τις επικουρικές και αυτές που εκκρεμούν στην παράλληλη ασφάλιση στις διεθνείς συντάξεις, όπως επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Διονύσης Καλαματιανός.

Για τα έσοδα του οργανισμού, ο ίδιος σημείωσε πως θα είναι αυξημένα κατά περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ για το προσωπικό του ΕΦΚΑ απάντησε πως «αυτή τη στιγμή καλυμμένες στον Οργανισμό είναι περίπου 6700 θέσεις», προσθέτοντας πως είναι δεσμευμένες 845 θέσεις από τον ΑΣΕΠ και «περιμένουμε με πολύ μεγάλη αγωνία τις περίπου 150 πρώτες θέσεις στο πρώτο τρίμηνο ή τετράμηνο του του νέου έτους μέσα στο 2023».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το Σάββατο 18 Απριλίου

Δωρεάν θα είναι η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία...

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή διακοπή ηλεκτρονικών υπηρεσιών ασφάλισης

Με ανακοίνωση της η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημέρωσε πως...

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Μαΐου 2026

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Μαΐου 2026 Οι ημερομηνίες πληρωμής...

Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο στη γραμμή Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν οι επιβάτες τρένου λίγο πριν από...