Οδοντωτός: Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού της γραμμής

Date:

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει στις ράγες ο Οδοντωτός, στην περίπτωση βέβαια που η κακοκαιρία δεν προκαλέσει καθυστερήσεις.

Πάνω στη γραμμή εργάζεται συνεργείο του ΟΣΕ το οποίο καθαρίζει και ελέγχει το δίκτυο που έχει πληγεί από την εκτεταμένη κατολίσθηση στις 2 Νοεμβρίου. Οι επιθεωρήσεις που έγιναν εκ νέου από κλιμάκιο τεχνικών του ΟΣΕ έδειξαν ότι η γραμμή εξακολουθεί να είναι ανθεκτική στις αλλεπάλληλες κατολισθήσεις Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Η επιθεώρηση κατέστη δυνατή διότι ο δήμος Καλαβρύτων έχει καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο που ήταν ο καθαρισμός της γραμμής από τόνους φερτών υλικών. Τα συνεργεία του δήμου ενεργούν εδώ και ένα 15ήμερο στα πρανή της γραμμής και πάνω στο δίκτυο καθώς ο ΟΣΕ αδυνατεί να αντιμετωπίσει με ίδια μέσα και δυνάμεις το πρόβλημα.

Το Υπουργείο Υποδομών μάλιστα, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του δήμου να χορηγήσει εκτάκτως ποσό 100 χιλιάδων ευρώ για τις αποκαταστάσεις αν και ακόμα δεν έχουν πιστωθεί.

Στο μεταξύ, εδώ και ένα 15ήμερο συνεχίζουν εντατικά τον καθαρισμό και αποκατάσταση της κοίτης του Βουραϊκού, από τα ύψος του Διακοπτού έως και τον Σ.Σ. στα Νιάματα, τα συνεργεία της Περιφέρειας Δυτική Ελλάδος και του Δήμου Αιγιαλείας.

Η Περιφέρεια καθαρίζει και μεταφέρει τόνους φερτών υλικών τους οποίους απομακρύνουν οι δύο δήμοι από την κοίτη και τα πρανή του βουνού με το δήμο Αιγιαλείας να εστιάζει στο μεγάλο μέτωπο της παλαιάς εθνικής στα Ζαχλωρίτικα αλλά και του δρόμου προς Μαμουσιά.

Πηγή: kalavrytanews.com

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Hellenic Train: Αξιώνει και αποζημιώσεις για …ζημιές μετά το έγκλημα στα Τέμπη

Κυνικά και αδίστακτα η Hellenic Train αξιώνει αποζημιώσεις, μετά...

Ινδία: Δύο νεκροί και 35 τραυματίες από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας

Δύο νεκροί και 35 τραυματίες είναι ο απολογισμός του...

Τέμπη: Δίωξη σε τέσσερα άτομα για παράβαση καθήκοντος

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία πρωτοδικών...