Τέμπη: Ράγισαν καρδιές στις ομιλίες των γονιών στη μεγάλη συγκέντρωση στη Βουλή

Date:

Μάτια βουρκωμένα, αλλά και αποφασισμένα να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών.

Αυτή ήταν η εικόνα από τη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι συγγενείς Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών απέναντι από τη Βουλή.

Χιλιάδες φωνές έστειλαν δυνατό και καθαρό μήνυμα: «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Μαζί με τους γονείς, τα παιδιά, τα αδέρφια, τους φίλους των επιβατών που δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους βρέθηκαν εργατικά σωματεία της Αττικής, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, 21 Φοιτητικοί Σύλλογοι, η Ομοσπονδία Γονέων, μαθητές, άλλοι μαζικοί φορείς, στηρίζοντας την πρωτοβουλία και τα αιτήματα τους. Το «παρών» έδωσαν αντιπροσωπείες της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του προεδρείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Στη διαμαρτυρία τον πρώτο και τελευταίο λόγο είχαν οι οικογένειες που οι άνθρωποί τους επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία. Οι γονείς, τα παιδιά, τα αδέρφια, οι φίλοι των επιβατών που δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους. Οι συγγενείς, οι συμφοιτητές των ανθρώπων που «αποβιβάστηκαν» από μοιραίο τρένο κουβαλώντας μαζί τους τα «σημάδια» της τραγωδίας που έζησαν. Κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο Σύνταγμα, γεμίζοντας την εξέδρα με αποσκευές που είχαν πάνω τους τα ονόματα και τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους. Με δάκρυα στα μάτια αλλά και με ανοιχτή την αγκαλιά τους ο ένας για τον άλλο.

 

Στο κάλεσμα των συγγενών ανταποκρίθηκαν εργατικά σωματεία της Αττικής, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, 21 Φοιτητικοί Σύλλογοι, η Ομοσπονδία Γονέων, μαθητές, άλλοι μαζικοί φορείς, στηρίζοντας την πρωτοβουλία και τα αιτήματα τους. Το «παρών» έδωσαν αντιπροσωπείες της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του προεδρείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Στη διαμαρτυρία συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Θανάση Παφίλη και Νίκο Καραθανασόπουλο, τους βουλευτές Γιώργο Λαμπρούλη, Χρήστο Κατσώτη και Μαρία Κομνηνάκα, καθώς και άλλα στελέχη του Κόμματος.

Η συγκέντρωση έστειλε δυνατό και καθαρό μήνυμα: Δεν ξεχνά το έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και άφησε πολλούς ακόμα σοβαρά τραυματισμένους. Δεν ανέχεται την κωλυσιεργία στη διερεύνηση και την απόδοση των ευθυνών. Δεν επιτρέπει να κρυφτούν οι υπεύθυνοι πίσω από την ασυλία, που επιτρέπει στους υπουργούς να μη βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους άλλους πολίτες.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από την Ομάδας Πολιτιστικών Δράσεων της Ενότητας

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από...

Καρυστιανού: Τα τρία εγκλήματα και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα

Λίγες μέρες μετά από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από...

Λάρισα: O 1ος Δρόμος Μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών

Ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός από τους άλλους, χωρίς πρωτιές,...

Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο εγείρει ερωτήματα για τον αριθμό των επιβατών

Ερωτήματα εγείρει διάλογος που είχαν εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο...