Προχωρούν σε παρακράτηση χρημάτων από 570.000 συνταξιούχους για «λάθος αύξηση» στις συντάξεις!

Date:

Την επιστροφή των «αυξήσεων» που δόθηκαν κατά λάθος πέρυσι σε 572.000 συνταξιούχους ζητά ο ΕΦΚΑ. Ειδικότερα τον περασμένο Μάρτη από τον ΕΦΚΑ δόθηκαν για ένα μήνα αυξήσεις πάνω από 15% αντί για 7,75% που θεσμοθετήθηκε για το 2023. Έτσι τώρα οι 572.000 συνταξιούχοι καλούνται να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που έλαβαν, που στην πλειοψηφία τους έλαβαν επιπλέον από 0,1 έως 50 ευρώ.

Το συνολικό επιπλέον ποσό ανέρχεται στα 15,5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 26 ευρώ ανά συνταξιούχο.

Η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ

Εξάλλου σε ανακοίνωση του, αναφορικά με τα υπερβάλλοντα ποσά που πιστώθηκαν τον Μάρτιο του 2023, ο ΕΦΚΑ, σημειώνει:

Στο πλαίσιο ρύθμισης της οικονομικής εκκρεμότητας που είχε δημιουργηθεί Μάρτιο του 2023, με την αστοχία από την ανάδοχο εταιρεία, ως προς τα ποσά των συντάξεων που προπληρώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου 2023 σε 572.000 συνταξιούχους (Σχετικό Δελτίο Τύπου εκδόθηκε στις 16/3/2023, https://www.efka.gov.gr/el/deltia-typoy/deltio-typoy-191), η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι με την καταβολή της σύνταξής Φεβρουαρίου 2024 –που θα καταβληθεί τέλος Ιανουαρίου 2024, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία συμψηφισμού των επιπλέον ποσών που καταβλήθηκαν λανθασμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανωτέρω.

Οι συνταξιούχοι που επηρεάστηκαν από την παραπάνω αστοχία, είχαν προσωποποιημένη πληροφόρηση εντός του ίδιου μήνα (3ος/2023) μέσα από την ανάρτηση των μηνιαίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων τους στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ. Στα σημειώματα αυτά αναφερόταν ρητώς το υπερβάλλον ποσό, που καταβλήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι, το συνολικό υπερβάλλον ποσό, που πληρώθηκε τον Μάρτιο του 2023 ανερχόταν στα 15,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 26 ευρώ ανά συνταξιούχο, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αυτών έλαβαν επιπλέον ποσά από 0,1 ευρώ έως 50 ευρώ.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

«Κόλλησαν» τα φρένα και έπιασε φωτιά βαγόνι του προαστιακού στη Λάρισα!

Εναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη...

H «Ενότητα» δημιούργησε σελίδα στο Facebook – Πώς μπορείτε να την ακολουθήσετε

Η ιστοσελίδα μας «trenotita.gr», δημιούργησε τη δική της σελίδα...

Πρόκληση Βορίδη: Να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος απαιτεί να...