Εξεταστική για Τέμπη: Προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με τον ιατρικό φάκελο του μηχανοδηγού του επιβατικού τρένου

Date:

Δύο έγγραφα του ιατρικού φακέλου του μηχανοδηγού του επιβατικού τρένου που συγκρούστηκε με το αντίστοιχο εμπορικό στο έγκλημα στα Τέμπη, ανέδειξαν την προχειρότητα της Hellenic Train αλλά και της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, ως εποπτεύουσα Αρχή, στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το θέμα.

Συγκεκριμένα, σήμερα κλήθηκε ως μάρτυρας η Ιωάννα Τσιαπαρίκου, νυν πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, θέση που κατέλαβε το 2016. Ωστόσο στην αρχή της εξέτασής της, από την κυβερνητική πλειοψηφία τέθηκε το ζήτημα των ιατρικών εγγράφων του μηχανοδηγού που είδαν το Σαββατοκύριακο το φως της δημοσιότητας και παρουσίαζαν την κατάσταση της υγείας του, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει τετελεσμένα αλλά και εντυπώσεις.

Έτσι, η συνεδρίαση και η εξέταση της Ι. Τσιαπαρίκου πέρασε σε δεύτερη μοίρα με την πλειοψηφία να ζητά τον πλήρη ιατρικό φάκελο του μηχανοδηγού καθώς, όπως καταγγέλθηκε, δεν υπήρχαν βασικά στοιχεία του εξεταζόμενου από τους γιατρούς. Μάλιστα, τέθηκε ως ζήτημα η «κλειστή» συνεδρίαση της Επιτροπής ούτως ώστε να μην «εκτεθούν» προσωπικά δεδομένα.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής, στην παρέμβασή του τόνισε πως ήδη έχει διασυρθεί η μνήμη του μηχανοδηγού και έκανε λόγο για υποκρισία της Επιτροπής περί προσωπικών δεδομένων, αλλά και για προβοκατόρικο και επιθετικό στυλ. Μίλησε για πανομοιότυπα πιστοποιητικά που έχουν και τις ίδιες ελλείψεις σε στοιχεία σημειώνοντας πως αυτά παραδίδονται στην Hellenic Train, που έχει ευθύνες για την κατάρτισή τους αλλά και στη ΡΑΣ.

«Αυτή η προχειρότητα με τρομάζει αν την επεκτείνουμε και σε ζητήματα ασφάλειας που πιστοποιεί η ΡΑΣ. Αν με τέτοιες προχειρότητες δίνονται τα πιστοποιητικά ασφαλείας των τρένων, τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας. Δεν είναι μόνο για το συγκεκριμένο, απ’ ότι καταλαβαίνω. Αντί να γίνει μία τέτοια ερώτηση, μια τέτοια συζήτηση, προσπαθούμε να βρούμε υπεκφυγές, “να έρθουν οι ιατρικοί φάκελοι”, λες και εμείς θα κάνουμε ιατρική γνωμάτευση αν ο φάκελος είναι πλήρης» υπογράμμισε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Πρόσθεσε πως είναι άλλα τα ζητήματα που πρέπει να μας απασχολήσουν ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του είπε πως γίνεται κατανοητό και μετά την τοποθέτηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας γιατί ήρθε η Ι. Τσιαπαρίκου και όχι ο Β. Τσιαμαντής, πρόεδρος της ΡΑΣ από το 2011 έως το 2016 όπως ήταν προγραμματισμένο.

Να εξεταστούν όλες οι πτυχές και όλες οι πλευρές. Γιατί προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα νέο αφήγημα από την μεριά της κυβερνητικής πλειοψηφίας που αξιοποιείται από όλη αυτή τη διαδικασία» επεσήμανε.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η εξεταστική Επιτροπή διέκοψε για αύριο καταθέτοντας αίτημα ώστε να της δοθεί ο πλήρης φάκελος του μηχανοδηγού, και στη ΡΑΣ και στη Hellenic Train.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από την Ομάδας Πολιτιστικών Δράσεων της Ενότητας

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από...

Καρυστιανού: Τα τρία εγκλήματα και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα

Λίγες μέρες μετά από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από...

Λάρισα: O 1ος Δρόμος Μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών

Ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός από τους άλλους, χωρίς πρωτιές,...

Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο εγείρει ερωτήματα για τον αριθμό των επιβατών

Ερωτήματα εγείρει διάλογος που είχαν εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο...