Κατάθεση στην Εξεταστική του Παναγιώτη Παρασκευόπουλου, πρώην Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Date:

Κατάθεση στην Εξεταστική του Παναγιώτη Παρασκευόπουλου, πρώην Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Εξεταστική για Τέμπη -Παρασκευόπουλος: Οι αιτίες που έφεραν το δυστύχημα δεν έχουν διορθωθεί, χειροτέρεψαν

Παράκληση προς όλους, «να σκύψουμε πάνω στον σιδηρόδρομο για να σταματήσουμε τον κατήφορο τον οποίον έχει πάρει» απηύθυνε ο τέως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Παν. Παρασκευόπουλος, στο πλαίσιο κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».

Όπως σημείωσε, «οι συνθήκες οι οποίες έφεραν το ατύχημα όχι μόνο δεν έχουν διορθωθεί, αλλά έχουν χειροτερέψει».

Ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας «έκανα απεγνωσμένες προσπάθειες να ανεβάσω ψηλά τον σιδηρόδρομο στην ατζέντα της κάθε κυβέρνησης, χωρίς επιτυχία».

Όπως είπε, από το 2013 και μετά η κατάσταση χειροτέρευε, κάνοντας μάλιστα λόγο για «σκανδαλώδη πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (το 2016) και αργότερα της ΕΕΣΣΤΥ», για έργα που «καρκινοβατούν» και για προσωπικό το οποίο μετά το πρόγραμμα του 2010 δεν αναπληρωνόταν καθόλου.

Ανέφερε ακόμη ότι «όταν είδαμε πια για την κατάσταση ότι έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι [..] στείλαμε προς το γραφείο πρωθυπουργού, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και όλα τα κόμματα» μία επιστολή στις 20.9.2021, από την οποία ανέγνωσε την εξής παράγραφο:

«Εκφράζουμε τον φόβο και την αγωνία μας ότι η επί σειρά ετών διαμορφωμένη κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη, εάν δεν εξευρεθούν άλλες λύσεις για άμεσες προσλήψεις, καθώς ούτε ο πατριωτισμός των σιδηροδρομικών που εργάζονται με ανιδιοτέλεια επαρκεί για να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του σιδηροδρόμου. Οφείλουμε ακόμη να δηλώσουμε με σθένος προς όλους τους αποδέκτες ότι σε ενδεχόμενες δυσμενείς εξελίξεις δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες στο προσωπικό κατά τη συνήθη πρακτική του ανθρώπινου λάθους, καθώς αυτές θα είναι απόρροια της τραγικής κατάστασης που έχει ως σήμερα διαμορφωθεί».

Επίσης, ανέφερε ότι η διαμορφωμένη κατάσταση που ήταν το 2021, σήμερα είναι χειρότερη και από πλευράς έλλειψης προσωπικού και από πλευράς έργων.

«Εγώ κάνω έκκληση σε όλους μας να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα ”σιδηρόδρομος” με αποφάσεις γενναίες, για να μην ξαναβρεθούμε εδώ να θρηνούμε το επόμενο δυστύχημα», είπε ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος.

Πηγή: iefimerida.gr

Η εξέταση των μαρτύρων στο site της Βουλής σε βίντεο ΕΔΩ

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

«Κόλλησαν» τα φρένα και έπιασε φωτιά βαγόνι του προαστιακού στη Λάρισα!

Εναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη...

H «Ενότητα» δημιούργησε σελίδα στο Facebook – Πώς μπορείτε να την ακολουθήσετε

Η ιστοσελίδα μας «trenotita.gr», δημιούργησε τη δική της σελίδα...

Πρόκληση Βορίδη: Να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος απαιτεί να...