Ευδοκία Τσαγκλή: Στο τέλος θα φταίμε εμείς που μπήκαμε στο τρένο

Date:

Εξοργισμένη για όσα διαδραματίζονται στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη εμφανίστηκε η επιζήσασα της τραγωδίας, Ευδοκία Τσαγκλή.

Συναισθηματικά φορτισμένη μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN αρχικά ανέφερε πως «για πολλούς μήνες είχα χάσει το χαμόγελό μου, αλλά σιγά σιγά έχω αρχίσει να παίρνω τα πάνω μου» ενώ τόνισε πως «πολλά πράγματα πήγαν λάθος και πολλοί γνώριζαν και με αποδεικτικά στοιχεία τι πρόκειται να συμβεί» συμπληρώνοντας πως «ένας μαραθώνιος, είναι μπροστά μας».

Με τις μνήμες βαθιά χαραγμένες στο μυαλό εξέφρασε το παράπονό της καθώς «αυτή τη στιγμή βρίσκονται προφυλακισμένοι μόνο ένας επιθεωρητής του ΟΣΕ και ο σταθμάρχης, έχουν ασκηθεί 15 καινούριες ποινικές διώξεις (…)» και «η βασική κατηγορία είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ πολλοί άνθρωποι από εμάς μιλάμε για ενδεχόμενο δόλο».

«Απαράδεκτο, το ό,τι γίνεται ένα έγκλημα, πάνω στο έγκλημα»

Δεν ξέχασε τη συγκλονιστική ομιλία που έκανε στην εξεταστική επιτροπή στη Βουλή η Μαρία Καρυστιανού χαρακτηρίζοντάς την «ίσως την πιο σημαντική που έχει γίνει» και λέγοντας πως η Μαρία «αντιπροσωπεύει την Ελληνίδα μάνα των Τεμπών».

Απογοητευμένη από τη διαδικασία στη Βουλή και τις τοποθετήσεις που γίνονται, σχολίασε πως: «Στο τέλος θα φταίμε εμείς που μπήκαμε στο τρένο. Είναι απαράδεκτο, το ό,τι γίνεται ένα έγκλημα, πάνω στο έγκλημα και αντί να αναρρώνεις και να βλέπεις ότι το κράτος σε βοηθάει, που γι αυτό υπάρχει, να σε ρίχνει ακόμα πιο χαμηλά και να το έχεις απέναντί σου προσπαθώντας να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Είναι μαχαιριά πάνω στη μαχαιριά».

Ακόμη έκανε λόγο για «πρωτοφανή ψέματα» κάνοντας αναφορά στη δίωξη του CEO της Hellenic Train για ψευδορκία.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από την Ομάδας Πολιτιστικών Δράσεων της Ενότητας

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από...

Καρυστιανού: Τα τρία εγκλήματα και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα

Λίγες μέρες μετά από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από...

Λάρισα: O 1ος Δρόμος Μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών

Ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός από τους άλλους, χωρίς πρωτιές,...

Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο εγείρει ερωτήματα για τον αριθμό των επιβατών

Ερωτήματα εγείρει διάλογος που είχαν εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο...