Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων

Date:

Συμπληρωματική μήνυση αναμένεται να καταθέσουν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντινίδης συγγενής θύματος του δυστυχήματος: «Θα καταθέσουμε μια συμπληρωματική μήνυση με στοιχειοθετημένο τον ενδεχόμενο δόλο και ζητάμε την ενυπόγραφη συμμετοχή του κόσμου ώστε να πετύχουμε την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου από αμέλεια σε ενδεχόμενο δόλο που είναι και η ουσία» αναφέρει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης που έχασε τη γυναίκα του στην τραγωδία των Τεμπών.

«Ο ενδεχόμενος δόλος, έχει ποινές κάθειρξης που σημαίνει ισόβια δεσμά. Όλοι αυτοί οι δολοφόνοι των ανθρώπων μας γνώριζαν πως ο σιδηρόδρομος ήταν ανασφαλής και παρόλα αυτά επέμεναν να μας αποδείξουν πως ήταν ασφαλής. Κάτι που δεν ίσχυε και δεν ισχύει έως και σήμερα. Πρέπει να σταματήσει η ατιμωρησία στη χώρα μας με τη βοήθεια των δικαστικών αρχών και του Ελληνικού λαού» συμπληρώνει ο ίδιος.

«Υπάρχουν καλοί δικαστές και καλοί νομικοί. Το αυτεπάγγελτο δε λειτουργεί μόνο του και νομίζω είναι άτοπη η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου. Αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι υψηλά ιστάμενοι των Δικαστών δηλαδή ο Άρειος Πάγος θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους και οι υφιστάμενοι που είναι οι εφέτες, οι δικαστές, οι εισαγγελείς κι οι ανακριτικές αρχές. Τους ανθρώπους μας δεν μπορεί τίποτα να τους αντικαταστήσει. Κάναμε και κάνουμε ακόμα μεγάλη προσπάθεια» εξηγεί ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ο αγώνας μας για ευαισθητοποίηση από εμάς και η κινητοποίηση του κόσμου. Έχουμε μια επόμενη σημαντική παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο 13-14-15 Φεβρουαρίου με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών για να αναδείξουμε τα κακώς κείμενα της χώρας μας και το ότι δεν μπορούμε να είμαστε ασφαλείς με όλα αυτά τα αγαθά που πρέπει να μας παρέχει η πολιτεία» καταλήγει χαρακτηριστικά.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Όλοι την Πέμπτη στο Σύνταγμα για τη ΛΑΡΚΟ

«Αυτός ο αγώνας θα φτάσει μέχρι το τέλος» τόνισε ο Παναγιώτης...

Κυβέρνηση: «Μοντέλο ΔΕΗ» σε 8 ΔΕΚΟ – Πωλητήριο σε 6.000 ακίνητα του Δημοσίου

Έτοιμη να προχωρήσει στην πλήρη διάλυση των εναπομείναντων ΔΕΚΟ...

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024 Οι ημερομηνίες πληρωμής...