Δεκάδες τρακτέρ ξεκίνησαν από το Κάστρο για την Αθήνα – Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Date:

Δεκάδες τρακτέρ ξεκίνησαν για την Αθήνα. Οι αγρότες με τα τρακτέρ διανυκτέρευσαν στο Κάστρο, προκειμένου να κατευθυνθούν σήμερα το πρωί, όλοι μαζί στην πρωτεύουσα.

Χιλιάδες άλλοι συνάδελφοι τους θα έρθουν στην Αθήνα με λεωφορεία.

Δηλώνουν αποφασισμένοι για ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, έχοντας στο πλευρό τους συνδικάτα, φορείς, εργαζόμενους, το λαό της Αττικής.

Οι αγρότες απευθύνουν κάλεσμα στήριξης του πανελλαδικού αγροτικού συλλαλητηρίου από τους εργαζόμενους και τον λαό της Αθήνας τονίζοντας πως «ο αγώνας μας στοχεύει στην ικανοποίηση από την κυβέρνηση συγκεκριμένων αγροτικών αιτημάτων που αφορούν στην επιβίωσή μας».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Ζητάμε από τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους των σπουδών, τους συνταξιούχους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της Αθήνας να συμμετάσχουν μαζί μας στο συλλαλητήριο για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματά μας, που αφορούν και τους ίδιους, αφού από τη δική μας επιβίωση, για την οποία παλεύουμε, εξαρτάται αν θα μπορούν να εξασφαλίσουν φθηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή τους και για την κάλυψη άλλων λαϊκών αναγκών.

Οποιαδήποτε άλλη, παράλληλη ή ξεχωριστή συγκέντρωση και κινητοποίηση που μπορεί να οργανωθεί στον χώρο του συλλαλητηρίου, με αιτήματα πέρα και έξω από το συγκεκριμένο πλαίσιο αγροτικών αιτημάτων που έχουν θέσει τα μπλόκα, ουδεμία σχέση έχει με τον αγώνα μας και, ουσιαστικά, στοχεύει στην υπονόμευσή του.

Καταγγέλλουμε τις όποιες ενέργειες αποσκοπούν στη συκοφάντηση και υπονόμευση του αγώνα μας και καλούμε όλους τους αγρότες και τον λαό της Αθήνας να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη στο συλλαλητήριο, απομονώνοντας κάθε προβοκατόρικο στοιχείο που αποτελεί “ξένο και εχθρικό σώμα” για το αγροτικό κίνημα».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...

ΟΕΝΓΕ: Κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά...

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού...