Τέμπη: «Καρφώνει» τον Μαρκόπουλο επιζήσασα του δυστυχήματος – Αρνήθηκε να παραλάβει εξώδικό της

Date:

Τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών Δημήτρη Μαρκόπουλο καταγγέλλει η επιζήσασα από το δυστύχημα, Ευδοκία Τσαγκλή, ότι αρνήθηκε να παραλάβει εξώδικο που του διαβιβάστηκε, προκειμένου να αναγνωστεί στην Επιτροπή .

Όπως επισημαίνει η Ευδοκία Τσαγκλή, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, το δεκασέλιδο εξώδικο δεν θυροκολλήθηκε, ενώ «ο δικαστικός επιμελητής παρεμποδίστηκε να μπει στην Βουλή ώστε να παραδώσει το παρόν έγγραφο» στον πρόεδρο της Εξεταστικής για τα Τέμπη πετυχαίνοντας να μην διαβιβαστεί στα μέλη της.

«Είναι ντροπή, και θα έπρεπε να ντρέπεστε, που ενώ τίθενται σοβαρά θέματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, καθώς έχει γίνει απόλυτα κατανοητό ότι δεν έχουμε εθνικούς κανόνες ασφαλείας, ένας από εσάς δεν έχει μεριμνήσει να επισπεύσει την διαδικασία να αποκτήσουμε.

Είστε 31 εκλεγμένοι βουλευτές σε αυτή την επιτροπή, δηλαδή εκφράζετε ποσοστό του κοινοβουλίου που αντιστοιχεί στο 1/10 του εκλογικού σώματος, και με τρομάζει η συνειδητοποίηση πως όλοι προφανώς θεωρείτε ότι “δεν είναι αρμοδιότητα σας”, διότι, η σκέψη σας, λειτουργώντας περιοριστικά, προσδιορίζει την δράση σας μόνο στην υποχρέωση σας εξέτασης μαρτύρων, χωρίς να υπονοώ πως και αυτή βαίνει καλώς» αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία της η Ευ. Τσαγκλή.

Τι γράφει για τον Κ. Καραμανλή

Για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι νομοθετήσεις είναι αλληλένδετες και καταδεικνύουν περίτρανα πως εκτός από επίορκος, ο κ. Καραμανλής είναι και μέγας παραβάτης του νόμου. Δεν έπραξε ως έπρεπε να πράξει με βάση τις διατάξεις που αφορούσαν την αποστολή του, παραλείποντάς να πράξεις ως όφειλε, αδιαφορώντας για όσα έπρεπε να υπάρχουν με βάση τον νόμο, αλλά ουδέποτε υπήρξαν κατά την τετραετή θητεία του, και τώρα πρέπει να λογοδοτήσει με βάση την πρόσφατη ψευδορκία του».

Η ίδια επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο μετά από 3 μήνες συμμετοχής στην εξεταστική επιτροπή να μην έχετε αντιληφθεί ολοκληρωμένα, όσα προκύπτουν από το σύνολο των δημοσιοποιημένων διαπιστώσεων που έχουν εκφραστεί από ειδικούς, συμπεριλαμβανομένου του πορίσματος Γεραπετρίτη:

 • Δεν λειτουργούσε το GSMR.
 • Δεν λειτουργούσε το ETCS.
 • Δεν λειτουργούσε η Φωτοσήμανση.
 • Δεν λειτουργούσε η Τηλεδιοίκηση.
 • Υπολειτουργούσε ο Τοπικός Πίνακας Χειρισμών.
 • Επισήμως δεν υπήρχαν Εθνικοί Κανόνες Ασφαλείας».

Η κ. Τσαγκλή μεταξύ άλλων σημαντικών μαρτύρων για την διαλεύκανση του εγκλήματος των Τεμπών, ζητεί την κλήτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως μάρτυρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και του κ. Τριαντόπουλου, «ο οποίος βρισκόταν διαρκώς μετά το συμβάν στην Λάρισα και γνωρίζει ποιος και γιατί αποφάσισε την συγκεκριμένη επιχείρηση αλλοίωσης στοιχείων».

Ακόμη ζητεί τη δίωξη με την κατηγορία της ψευδορκίας των κκ Καραμανλή, Τερεζάκη, Καραβάκη, Πατέρα και της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων Ιωάννας Τσιαπαρίκου.

Τα αιτήματα που διατυπώνει η Ευδοκία Τσαγκλή μέσω του εξωδίκου:

 • Να θεσπιστούν άμεσα Εθνικοί Κανόνες Ασφαλείας στον Σιδηρόδρομο.
 • Αφού διαβιβαστεί η ενοποιημένη δικογραφία από τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, όπως έχει ήδη ζητηθεί, να αποκτήσουν πρόσβαση και λογικό χρόνο για μελέτη όλα τα μέλη της επιτροπής, ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν τα πολυσύνθετα και πολύπλοκα στοιχεία της υπόθεσης.
 • Αντί να έρθει το άδοξο τέλος της επιτροπής σήμερα, ακριβώς για να προηγηθούν τα ανωτέρω, να γίνει μια παύση.
 • Να κληθούν τουλάχιστον οι εξής σημαντικοί μάρτυρες: Ο κ. Γενιδούνιας λόγω ιδιότητας ως πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών, ο κ. Τσαλίδης λόγω ιδιότητας και λόγω σχετικής επιστολής που έχω αναφέρει, ο κ. Σπηλιόπουλος λόγω ιδιότητας και λόγω σχετικής επιστολής που έχω αναφέρει, ο κ. Κατσιούλης λόγω σαφούς προειδοποίησης για ότι συνέβη και λόγω της κατάθεσης του στην ευρωπαία εισαγγελία, όπως άλλωστε επιβεβαιώθηκε με στοιχεία, ο κ. Τριαντόπουλος ως υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στα πλαίσια του επιτελικού κράτους, ο οποίος βρισκόταν διαρκώς μετά το συμβάν στην Λάρισα και γνωρίζει ποιος και γιατί αποφάσισε την συγκεκριμένη επιχείρηση αλλοίωσης στοιχείων, ο κ. Μητσοτάκης ως κορυφή του επιτελικού κράτους. Και παραμένω φυσικά η ιδία στην διάθεση σας για κατάθεση ανά πάσα στιγμή.
 • Να διωχθούν για ψευδορκία οι μάρτυρες: Καραμανλής, Τερεζάκης, Καραβάκης, Τσιαπαρίκου, Πατέρας.
 • Να μεριμνήσετε ώστε να επανδρωθεί πλήρως η Επιτροπή Διερεύνησης Σιδηροδρομικών και Αεροπορικών Ατυχημάτων και να υποβληθεί το συντομότερο και το δικό της Πόρισμα ενώπιον της Επιτροπής.
 • Να σταματήσετε το πολιτικό θέατρο που υποθάλπει τα εγκλήματα που οφείλονται στον νεποτισμό, τη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα, των οποίων ακριβώς τα αποτελέσματα διερευνάτε.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...

ΟΕΝΓΕ: Κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά...

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού...