ΤΟ ΑΡΝΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ – Η μεταφορά των κατασκηνώσεων των σιδηροδρομικών στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας, είναι παράνομη, άδικη και καταχρηστική

Date:

ΤΟ  ΑΡΝΙ  ΤΟΥ  ΦΤΩΧΟΥ – Η μεταφορά των κατασκηνώσεων των σιδηροδρομικών στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας, είναι παράνομη, άδικη και καταχρηστική

Γράφει ο Παναγιώτης Ιατρόπουλος

Είναι γνωστό σε όλους πως οι όροι που επέβαλλαν οι δανειστές στην Ελλάδα με αφορμή τη χρεοκοπία της, ξεπερνούν τα εσκαμμένα και στόχος τους δεν είναι μόνο να πάρουν τα χρήματα τους πίσω, αλλά να εξασφαλίσουν πολύχρονη γενική υποταγή. Για το σκοπό αυτό ίδρυσαν το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο περιήλθε το σύνολο της ακίνητης περιουσίας της πατρίδας μας κατά γη, θάλασσα, και αέρα ίσως, – κρατείστε αυτό – ως εγγύησης απόδοσης των οφειλομένων στους πιστωτές. Λέω κρατείστε το γιατί αν βρεθούν εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα στην επικράτεια της δύσμοιρης Ελλάδας, λίγοι θα γελάσουν και πολλοί θα κλάψουν… Είναι επίσης γνωστό πως ο… εγχώριος λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

 Με το πέρασμα λοιπόν της κρατικής περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ το λογικό θα ήταν να αρχίσει το επενδυτικό έργο, αφού είναι αρχή πως από το δημόσιο αγοράζεις φτηνά και πουλάς όσο θέλεις. Ανάμεσα στα ακίνητα που πέρασαν στο υπερταμείο εντελώς αυθαίρετα, ήταν και οι κατασκηνώσεις του ΤΑΠΟΣΕ. Μεγάλη έκταση στο Μεγάλο πεύκο Αττικής, αντίστοιχη έκταση στο Πανόραμα θες/νίκης και η επίδικη της Σφενδάλης. Αληθινά φιλέτα στις παρυφές πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας. Με βάση τη λογική των πιστωτών αυτά τα φιλέτα θα έπρεπε συνεισφέρουν στην απόσβεση του εθνικού χρέους. Δυστυχώς όμως σ΄ αυτή τη περίπτωση ο λύκος που σας έλεγα φοράει… ράσα. Με κινήσεις υπόγειες, περίτεχνες και μυστικές κατάφεραν με τη βοήθεια της κυβέρνησης αρχές 2018, σύμφωνα με την εφημερίδα ΦΑΡΟΣ, όχι μόνο να αρπάξουν τις κατασκηνώσεις της Σφενδάλης άνευ αντιτίμου, αλλά να πάρουν και 4.100.000 ευρώ από τη περιφέρεια για την… αξιοποίησή τους. Η ΓΑΙΑ ΟΣΕ, κανονική τραγωδία, παραβρέθηκε στη τελετή παράδοσης, καμαρώνοντας σα γύφτικο σκεπάρνι, λες και η περιουσία των σιδηροδρομικών είναι κτήματα του… μπαμπά τους.  Ήθελα να ήξερα εκεί στο ΤΑΙΠΕΔ είναι περήφανοι? Ικανοποιημένοι ίσως? Αφού το… εθνικό ταμείο είναι ήδη 4 εκατομμύρια μείον, πως θα εισπράξουν τα χρωστούμενα οι πιστωτές που τους διόρισαν, ας πούμε..

Ενημερώνουμε κάθε αρμόδιο πιθανό ή απίθανο πως οι κατασκηνώσεις του ΤΑΠΟΣΕ Σφενδάλης ιδιοκτησίας σε ποσοστό 66,66% εν ενεργεία και συνταξιούχων σιδηροδρομικών, παλιό κέντρο φθισικών συναδέλφων τους πριν το 1940, κατασκηνώσεις στη συνέχεια, για εκατό χρόνια σχεδόν συντηρήθηκε  με προσωπικό που πληρώνονταν και ασφαλίζονταν αποκλειστικά από τις κρατήσεις εργαζόμενων και συνταξιούχων σιδηροδρομικών. Ο ΟΣΕ συμμετείχε μόνο με το ποσοστό των εισφορών του για τους εν ενεργεία συναδέλφους. Αυτός είναι ο λόγος που ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΠΟΣΕ ήταν πάντα σιδηροδρομικός.

Επομένως η μεταφορά των κατασκηνώσεων των σιδηροδρομικών στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας, είναι παράνομη, άδικη και καταχρηστική. Το γεγονός ότι αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται άνευ αντιτίμου, συνιστά σκάνδαλο γιατί ανοίγει με περίεργο τρόπο, είναι αλήθεια, έναν δρόμο υπέρ του μεγαλύτερου κατόχου εθνικής γης στη πατρίδα μας. Τι να σημαίνει άραγε αυτό? Πότε θα χορτάσουν γη οι άγιοι πατέρες? Από πότε η εκκλησία γίνεται επίσημος επενδυτής της Ελληνικής πολιτείας? Τα εκατομμύρια της περιφέρειας Αττικής από πού προέρχονται? Μήπως από τη φορολογία των εκκλησιαστικών εσόδων? Η εκκλησία με τη βοήθεια της πολιτείας αρπάζει το αρνί του φτωχού χωρίς να την εμποδίζει η ανάγνωση του ευαγγελίου κάθε Κυριακή.. Θεέ μου που φτάσαμε?

Παναγιώτης Ιατρόπουλος (Iatpan@hotmail.com)

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Θα ξανασφυρίξει το Πάσχα ο «Μουτζούρης»

Προχωρούν από τον ΟΣΕ οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής...

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την...

Οδοντωτός: Ετοιμάζονται για ξεσηκωμό σε Διακοπτό και Καλάβρυτα

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες και παράγοντες της...

Τεχνικός σύμβουλος για Τέμπη: Υπάρχει μονταζιέρα και στα βίντεο από τα δύο τρένα

Για παραποιημένα βίντεο που δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία, πριν...