Βρυξέλλες – Ελληνες μετανάστες: «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί»

Date:

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Ελλήνων μεταναστών στο κάλεσμα της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών για παράσταση διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη.

Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι απαίτησαν οι παρευρισκόμενοι, φωνάζοντας συνθήματα.

Το ψήφισμα της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών που υιοθέτησε η Γενική Συνέλευση μετά από πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μεταναστών είναι το παρακάτω:

«Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή!

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Το έγκλημα στα Τέμπη αποκάλυψε συγκεκριμένα την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου συστήματος και σχεδίου ασφάλειας στις σιδηροδρομικές μεταφορές, παρά το γεγονός ότι σήμερα υπάρχει η τεχνολογία για να μειώνονται οι κίνδυνοι και να περιορίζεται η συμβολή του ανθρώπινου παράγοντα σ’ αυτούς. Αποκάλυψε, επίσης, με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι η ασφάλεια των Μεταφορών υπακούει στο κριτήριο του κόστους – οφέλους για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους που διαχειρίζονται ή χρησιμοποιούν το δίκτυο, στο πλαίσιο της πολιτικής απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών μεταφορών που εφαρμόζουν η ΕΕ και όλες διαχρονικά oι ελληνικές κυβερνήσεις.

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν οφείλεται σε “κακιά στιγμή” αλλά ήταν προδιαγεγραμμένο με αιτίες και ενόχους. Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Θα ξανασφυρίξει το Πάσχα ο «Μουτζούρης»

Προχωρούν από τον ΟΣΕ οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής...

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την...

Οδοντωτός: Ετοιμάζονται για ξεσηκωμό σε Διακοπτό και Καλάβρυτα

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες και παράγοντες της...

Τεχνικός σύμβουλος για Τέμπη: Υπάρχει μονταζιέρα και στα βίντεο από τα δύο τρένα

Για παραποιημένα βίντεο που δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία, πριν...