Χημικός – Μηχανικός ΕΜΠ για Τέμπη: «Οι περισσότεροι πέθαναν από την ανάφλεξη -Έχουν απομακρυνθεί κρίσιμα στοιχεία»

Date:

Τη σοκαριστική διαπίστωση πως  «είναι δεδομένο, ότι οι περισσότεροι νεκροί προέκυψαν από την ανάφλεξη και από αυτό που ακολούθησε της ανάφλεξης. Οι μισοί τουλάχιστον χάθηκαν ως συνέπεια της φωτιάς που αναπτύχθηκε. Αυτό προκύπτει και από τι παραμορφώσεις της μηχανής και των βαγονιών» έκανε ο  χημικός – μηχανικός του ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Κολοβός μιλώντας σήμερα το πρωί στο OPEN.

Mιλώντας τις αιτίες της έκρηξης και της φωτιάς επεσήμαντε ότι «το Γενικό Χημείο του Κράτους και το πόρισμά του πρέπει να διευκρινίσει σε ποια σημεία και σε τι συγκέντρωση βρέθηκε το ξυλόλιο».

Εξήγησε ότι: «Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος από τα βαγόνια των αμαξοστοιχιών να μεταφέρει ξυλόλιο για συγκεκριμένους λόγους αλλά και σε συγκεκριμένες ποσότητες . Αυτό θα πρέπει να συνδεθεί με τα ευρήματα του πορίσματος και να διευκρινιστεί η συγκέντρωση του ξυλολίου» συνέχισε.

Ο χημικός – μηχανικός του ΕΜΠ επισήμανε τις «αυστηρές προδιαγραφές» που υπάρχουν  και τόνισε ότι «για να μεταφέρεις ξυλόλιο, πρέπει να δηλωθεί και μεταφέρεται μόνο του, είναι επικίνδυνη ουσία». Και συμπλήρωσε πως «κάτω τον 10 κυβικών θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα τέτοιο μανιτάρι».

Θυμίζουμε ότι τα μέλη της επιτροπής των ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων που όρισαν οι οικογένειες των θυμάτων, διαπίστωσαν πως η έκρηξη και το «μανιτάρι» φωτιάς που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, ήταν αποτέλεσμα της ύπαρξης ξυλολίου που υπήρχε στην εμπορική αμαξοστοιχία.

Ανατριχιαστική όμως ήταν η διαπίστωση έκανε πως  “περισσότεροι νεκροί προέκυψαν από την ανάφλεξη και από αυτό που ακολούθησε της ανάφλεξης”,  και συμπλήρωσε “Ένα μήνα μετά το συμβάν είναι πολύς ο χρόνος για να γίνει δειγματοληψία”.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...

ΟΕΝΓΕ: Κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά...

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού...