«Κόλλησαν» τα φρένα και έπιασε φωτιά βαγόνι του προαστιακού στη Λάρισα!

Date:

Εναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους η κατάσταση στον σιδηρόδρομο παραμένει τραγική, γεμάτη προβλήματα για τις μετακινήσεις και την ασφάλεια του λαού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τοπικά Μέσα ενημέρωσης, επιβάτες που είχαν επιλέξει τον προαστιακό για να μεταβούν από την Θεσσαλονίκη στην Λάρισα, κατήγγειλαν ότι το μεσημέρι της Παρασκευής στο συγκεκριμένο δρομολόγιο «κόλλησαν» τα φρένα (!) ενώ υπήρξε και μικρής έκτασης φωτιά στο δεύτερο βαγόνι!

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Rthess.gr, ο προαστιακός ξεκίνησε στις 12:25 από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Λάρισα και στο ύψος των Νέων Πόρων στο βαγόνι 2 μύρισε ξαφνικά καμμένο. Αποτέλεσμα ήταν το τρένο να σταματήσει και να επέμβουν με πυροσβεστήρα εργαζόμενοι στο τρένο.

Όπως αναφέρουν, το τρένο σταμάτησε στη Ραψάνη, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν, και αναμένεται να μεταφερθούν στη Λάρισα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, υπήρξε πανικός και αναστάτωση στο τρένο. Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι του ΟΣΕ δηλώνουν ότι διερευνούν τα αίτια του συμβάντος. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό σιδηρόδρομο, όπως καθυστερήσεις, ακυρώσεις δρομολογίων και ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

Hellenic Train: Δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας των επιβατών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, «λόγω τεχνικού προβλήματος πέδης, υπήρξε εμφάνιση μικρής ποσότητας καπνού στην αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα (1597)».

Ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, υποστηρίζει η Hellenic Train, η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και ακολούθως μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με λεωφορεία. Στην συνέχεια η αμαξοστοιχία απομακρύνθηκε με χρήση εφεδρικού συρμού.

Για λόγους ομαλοποίησης κυκλοφορίας, η αμαξοστοιχία 1598 επίσης υποκαταστάθηκε από λεωφορείο. Η κυκλοφορία στη γραμμή αποκαταστάθηκε πλήρως σε δύο ώρες.

«Η Hellenic Train δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε κανένα θέμα ασφάλειας για τους επιβάτες ή το προσωπικό και ότι προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την εξυπηρέτηση των επιβατών» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...

ΟΕΝΓΕ: Κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά...

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού...