Τέμπη: Το πορίσματα της έρευνας της εξεταστικής στην Ολομέλεια την Τετάρτη

Date:

Τα πορίσματα της έρευνας της επιτροπής της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν στην ολομέλεια του κοινοβουλίου την Τετάρτη.

Η διακομματική επιτροπή που ερευνά τα αίτια της θανατηφόρας σύγκρουσης τρένων στην κεντρική Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2023, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 57 και άφησε πολλούς τραυματίες, ολοκλήρωσε τις συνεδριάσεις της τη Δευτέρα με κάθε κόμμα να υποβάλλει τα αντίστοιχα ευρήματά του.

Η έκθεση που θα συζητηθεί είναι τα συμπεράσματα των κυβερνώντων Συντηρητικών, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλύψει τις ευθύνες της για την τραγωδία περιορίζοντας τον αριθμό των μαρτύρων που κλήθηκαν και το εύρος της έρευνας.

Το κλίμα έχει επιβαρυνθεί περαιτέρω από τις δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που υπογράμμισε ότι το νομικό πλαίσιο της χώρας που παρέχει πλήρη ασυλία στους υπουργούς εμποδίζει τις έρευνες και αποτρέπει την εξεύρεση της αλήθειας.

«Έχουμε ασκήσει ποινική δίωξη κατά 23 δημοσίων υπαλλήλων και, σύμφωνα με τις διατάξεις του ελληνικού συντάγματος, δεν μπορέσαμε να διεξαγάγουμε την έρευνα εναντίον πρώην υπουργών που είναι πιθανοί ύποπτοι για την υπόθεση», δήλωσε η Laura Kövesi, επικεφαλής της EPPO. , είπε στην Καθημερινή σε συνέντευξή της την περασμένη εβδομάδα.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...

ΟΕΝΓΕ: Κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά...

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού...