Καρυστιανού – Ασλανίδης: Αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής για άρση ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη

Date:

Την άρση της ασυλίας των πρώην υπουργών μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη ζητούν με αίτημα που απέστειλαν στο προεδρείο της Βουλής η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης ένα 24ωρο πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών.

Στο αίτημα σημειώνεται μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη συνταγματική πρόβλεψη «παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή της έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις» των Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη.

Έτοιμος να καταθέσει στη Δικαιοσύνη δηλώνει ο Χρ. Σπίρτζης

Ο δεύτερος, λίγο μετά το αίτημα δηλώνει (documentonews.gr) «συμφωνώ και επαυξάνω» για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας και εμφανίζεται έτοιμος να καταθέσει στη Δικαιοσύνη για όλα όσα του ζητηθούν.

Να σημειωθεί ότι από τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής θα απουσιάζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συγκλονιστική ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού

Αυτά συμβαίνουν ενώ παραμένει ανοιχτή η υπόθεση, και θα απασχολήσει πλέον τις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου, την TRAN και τη LIBE.

Χθες, η Μαρία Καρυστιανού, όρθια, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου, περιέγραψε την οδύνη των συγγενών των θυμάτων, ζήτησε στήριξη στις προσπάθειες για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, μίλησε για κυβερνητική εντολή συγκάλυψης και παραβίαση αρχών του Κράτους Δικαίου και όταν ολοκλήρωσε την ομιλία της, οι ευρωβουλευτές ξέσπασαν σε δυνατά χειροκροτήματα.

«Στη μνήμη των νεκρών μας, στο όνομα του Κράτους Δικαίου και των κοινών μας αξιών ελπίζουμε να εισακούσετε το θεμιτό και δίκαιο αίτημα μας.

Κανένας άλλος γονιός να μη βρεθεί στη θέση μας και να βιώσει ό,τι ΕΜΕΙΣ» τόνισε και έκλεισε με την ευχή και το σκοπό «στην Ελλάδα που αγαπάμε και πονάμε να ζουν πολίτες με ασφάλεια και αξιοπρέπεια» καθώς «το αίμα των παιδιών μας αρκεί με το παραπάνω για να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα».

Οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής δεν άφησαν λέξη να πέσει κάτω απ΄ όσα είπε η κ. Καρυστιανού και αποφάσισαν να δώσουν το «πράσινο φως» σε όλα τα αιτήματα που έθεσε ο Σύλλογος Θυμάτων Τεμπών.

Το Ευρωκοινοβούλιο με την απόφαση να κρατήσει ανοιχτή την αναφορά θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση και με τον θεσμικό του ρόλο που έχει θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε έγγραφα, εκθέσεις, πορίσματα και ότι άλλο φανεί χρήσιμο στην πορεία των ερευνών.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Θα ξανασφυρίξει το Πάσχα ο «Μουτζούρης»

Προχωρούν από τον ΟΣΕ οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής...

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την...

Οδοντωτός: Ετοιμάζονται για ξεσηκωμό σε Διακοπτό και Καλάβρυτα

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες και παράγοντες της...

Τεχνικός σύμβουλος για Τέμπη: Υπάρχει μονταζιέρα και στα βίντεο από τα δύο τρένα

Για παραποιημένα βίντεο που δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία, πριν...