Χυδαίο παραλήρημα Φλωρίδη: «Όποιος λέει για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα»

Date:

Με χυδαίο και προκλητικό τρόπο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στη Βουλή ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι όσοι μιλούν για «μπαζώματα» στα Τέμπη είναι για τα «μπάζα».

Πρόκειται για μια ακόμα εξωφρενική δήλωση, σε ένα μπαράζ αντίστοιχων τοποθετήσεων από κυβερνητικά στελέχη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στη Βουλή επί της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης είπε πως είναι «για τα μπάζα όσοι από τους πολιτικούς χρησιμοποιούν αυτό το θόλο πράγμα για τα μπαζώματα».

Ο Γιώργος Φλωρίδης συνέχισε με ειρωνείες, λέγοντας: «Μπαζώθηκε λέει ο χώρος, για φαντάσου. Ω!, τι χώματα είναι αυτά;».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ακολουθεί ένα αναξιόπιστο δημοσίευμα (αυτό του ΒΗΜΑτος) και πως περίμενε αυτό για να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, ενώ τα στοιχεία είναι γνωστά από την πρώτη στιγμή του συμβάντος.

Την ίδια στιγμή μίλησε εντελώς προκλητικά για «αριστερόστροφο φασισμό», επειδή τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιμένουν στην κατηγορία της συγκάλυψης, που «σκοπό έχει να ελαχιστοποιηθεί έως καταργηθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού απέναντι στους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος ο κ. Φλωρίδης, είχε πει ότι η κυβέρνηση «μπάζωσε» τον χώρο στα Τέμπη για να μη ν… τιναχτεί η Ελλάδα στον αέρα, διότι από κάτω περνάει ο κεντρικός αγωγός αερίου. Ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι ο χώρος μπαζώθηκε έστω και για αυτόν τον σχεδόν …απίστευτο λόγο.

Ο ίδιος επίσης παραδέχθηκε ότι “πρώτα βγήκαν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες των μηχανοδηγών και κατόπιν τις άκουσαν οι ανακριτικές αρχές προκειμένου να τις ενσωματώσουν στη δικογραφία”. Είπε δε πως ο ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη δεν μπόρεσε να ακούσει, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία περιείχαν συνομιλίες μεταξύ του σταθμάρχη και των οδηγών από το μοιραίο βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου 2023, “διότι δεν του το επέτρεπε ο νόμος”.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Θα ξανασφυρίξει το Πάσχα ο «Μουτζούρης»

Προχωρούν από τον ΟΣΕ οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής...

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την...

Οδοντωτός: Ετοιμάζονται για ξεσηκωμό σε Διακοπτό και Καλάβρυτα

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες και παράγοντες της...

Τεχνικός σύμβουλος για Τέμπη: Υπάρχει μονταζιέρα και στα βίντεο από τα δύο τρένα

Για παραποιημένα βίντεο που δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία, πριν...