Πέραμα: «Όχι άλλο αίμα εργατών» απαίτησαν με απεργία και κινητοποίηση

Date:

Άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής τους απαιτούν με τη σημερινή τους απεργία οι εργαζόμενοι στους χώρους της Ναυπηγοεπισκευής σε Πέραμα και Σαλαμίνα, δίνοντας άμεση απάντηση στο νέο εργατικό δυστύχημα στον κλάδο, μετά τον θάνατο εργολαβικού εργαζόμενου στα Ναυπηγεία Χαλκίδας το πρωί του Σαββάτου.

Την απεργία κήρυξαν το Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών.

«Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών» και «Αυτό το υπουργείο δεν είναι Ναυτιλίας, είναι των εφοπλιστών και της εργοδοσίας» το μήνυμα που έστειλαν οι απεργοί στη συγκέντρωσή τους έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου, ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου και ο Σταύρος Τουμανίδης, πρόεδρος του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών σημείωσαν ότι κάθε φορά που έβαζαν ζητήματα για τα ατυχήματα, τόσο το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όσο και το υπουργείο Εργασίας τους έκαναν «μπαλάκι».

Ωστόσο κάτω από την αποφασιστικότητα των απεργών, ορίστηκε να γίνει αύριο στις 3 μ.μ. ραντεβού στο υπουργείο Εργασίας, με τα δύο υπουργεία, την Επιθεώρηση Εργασίας και τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών.

Παράλληλα τόνισαν ότι από σήμερα βρίσκεται σε ισχύ η νέα κλαδικής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του Συνδικάτου Μετάλλου και επεσήμαναν ότι η μάχη για μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων συνεχίζεται με με αυτά τα αιτήματα. Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία στις 17 Απρίλη, όσο και στη μάχη για την απεργία της Πρωτομαγιάς.

Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, όπου έγιναν ομιλίες. Στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η ΕΝΕΔΕΠ και η ΠΕΜΕΝ.

Ακολούθησε μοτοπορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας, η οποία πέρασε και από δρόμους της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

  • Εντατικοποίηση των ελέγχων τώρα. Να γίνονται έλεγχοι 7 ημέρες την εβδομάδα και σε ώρες πέραν του ωραρίου δημοσίου.
  • 5μελείς επιτροπές και στα μεγάλα ναυπηγεία.
  • Τεχνικοί Ασφαλείας από λίστες του λιμεναρχείου.
  • Υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ καθώς και των διατάξεων που περιλαμβάνει για τα μέτρα προστασίας

Πηγή: 902.gr

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Θα ξανασφυρίξει το Πάσχα ο «Μουτζούρης»

Προχωρούν από τον ΟΣΕ οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής...

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την...

Οδοντωτός: Ετοιμάζονται για ξεσηκωμό σε Διακοπτό και Καλάβρυτα

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες και παράγοντες της...

Τεχνικός σύμβουλος για Τέμπη: Υπάρχει μονταζιέρα και στα βίντεο από τα δύο τρένα

Για παραποιημένα βίντεο που δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία, πριν...