Τέμπη – Σύμβαση 717: Κανείς από τους 5 κατηγορούμενους δεν έχει πληρώσει την τεράστια εγγύηση

Date:

Κανείς απο τους πέντε κατηγορούμενους που απολογήθηκαν για τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717 του σιδηροδρομικού δικτύου, δεν έχει καταβάλλει ακόμη την υπέρογκη χρηματική εγγύηση που του έχει επιβληθεί, προκειμένου να μείνει ελεύθερος.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα στα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που πέρασαν το Κατώφλι της Ελληνίδας Ευρωπαίας Ανακριτριας κ. Χριστινας Σαλάππα κι έδωσαν τις εξηγήσεις τους, έχουν επιβληθεί εγγυήσεις που κυμαίνονται από 500.000 έως 900.000 ευρώ.

Σε δήλωσή του, ένας εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων, ο κ. Θρασύβουλος Κονταξής, ανέφερε ότι με τις ενέργειές της, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ασκεί πολιτική ενώ αναφερόμενος στη δική του εντολέα, είπε πως θα προσφύγει στην ανακριτρια ζητώντας την κατάργηση της εγγύησης καθώς, όπως υποστηρίζει δε διαθέτει 600.000. Διαφορετικά, προσανατολίζεται στην προσφυγή στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο κ. Κονταξης γνωστοποίησε ότι η εντολέας του έχει καταθέσει και αγωγή κατά του αρχηγου της Ελληνικής Λύσης, Κυριακού Βελόπουλου, τον οποίο κατηγορεί για παρεμβαση στο έργο της δικαιοσύνης λόγω των δηλώσεών του στη Βουλή για τους εμπλεκόμενους στην σύμβαση 717.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κονταξή:

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών, παρά τα όποια προβλήματα της, κινήθηκε ταχύτατα, διακριτικά και αποτελεσματικά. Δεν ισχύει το αυτό για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία, κατά την άποψη μας, στην ουσία ασκεί πολιτική, (με εργαλειοποίηση του νόμου, θέση για την οποία θα λάβει, σύντομα, όλες τις νόμιμες απαντήσεις ενώπιον πάσης αρμοδίας Αρχής, του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου). Για τους αυτούς ακριβώς λόγους εκδόθηκε η χθεσινή -1 Απριλίου 2024- ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία είναι καταπέλτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Πλείστοι όσοι, λοιπόν, (κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, θεσμικοί φορείς, «επαναστάτες του καναπέ και του Fb»), επικαλούμενοι τα θύματα και την τραγικότητα της απώλειας τους, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν – ο καθένας για ίδιο όφελος- το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, (τμήμα της οποίας, δυστυχώς, «διψά για αίμα»).

Στα πλαίσια αυτά κύριος ονόματι Κ. Βελόπουλος, δημοσιογράφος, βουλευτής και πρόεδρος κόμματος, (ομιλών στο Κοινοβούλιο περί «γλεντιού που αρχίζει»…), παρενέβη στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, διαδίδοντας ψεύδη, που διασύρουν υπολήψεις κατηγορουμένων, με προφανή κίνδυνο ανεπίγνωστου εγκλωβισμού της Δικαιοσύνης, κατά παραβίαση κάθε έννοιας του τεκμηρίου αθωότητας.

Ως εκ τούτου κατατέθηκε σε βάρος του αγωγή προσβολής προσωπικότητας αλλά και αγωγή παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας από δημόσιο λειτουργό. Ανάλογες αγωγές αλλά και εγκλήσεις θα υποστεί, άμεσα, όποιος διαρρέει και διαστρέφει τμήματα της δικογραφίας, όποιος προσδοκά πολιτικά ή άλλου είδους οφέλη και παρεμβαίνει αθέμιτα στο έργο της Δικαιοσύνης και εκβιάζει δικαστικές κρίσεις».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...

ΟΕΝΓΕ: Κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά...

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού...