Τρίτη, 19 του Ιούνη 2018: Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή των συνταξιούχων

Date:

Τρίτη, 19 του Ιούνη 2018: Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή των συνταξιούχων

Στον δρόμο βρέθηκαν ξανά την Τρίτη, 19 του Ιούνη 2018, χιλιάδες συνταξιούχοι μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και ΠΕΣ Δικηγόρων) ολοκληρώνοντας έτσι, έναν κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων στην Αττική για μια μικρή καλοκαιρινή ανάπαυλα.
Επειδή, όμως, «οι αγώνες δεν τελειώνουν» οι συνταξιούχοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, ώστε η κυβέρνηση να νιώθει καυτή την ανάσα των αγώνων και των διεκδικήσεων τους.

Στο επίκεντρο των συνθημάτων βρέθηκε η επίθεση στις συντάξεις, που ξεδιπλώνεται μέσα από την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου 4387/2016 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (νόμος Κατρούγκαλου), τον «επανυπολογισμό» και την «προσωπική διαφορά». Οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν ακόμα τη μείωση του αφορολόγητου και το σύνολο του αντισυνταξιουχικού – αντιασφαλιστικού νομικού πλαισίου που έχουν ψηφίσει οι διαδοχικές κυβερνήσεις. «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «Οι συνταξιούχοι ήρθαν στη Βουλή, ο νόμος του Κατρούγκαλου να καταργηθεί» φώναξαν τα μπλοκ των διαδηλωτών, στέλνοντας μήνυμα συνέχισης του αγώνα ενάντια στη μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά βοηθήματα.
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης την κεντρική ομιλία έκανε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Μανώλης Ραλλάκης. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Τέλης Κάντας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, ο Ερμόλαος Λινάρδος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ συμμετείχαν και συνταξιούχοι από τη Θήβα, η Πρωτοβουλία Αποστράτων, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων.
Τα μέλη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» έδωσαν και πάλι το μαζικό και δυναμικό τους παρόν.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία των συνταξιούχων είχε συναντήσεις στη Βουλή με εκπροσώπους όλων των κομμάτων, εκτός από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, στους οποίους παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Αντίστοιχη συνάντηση είχαν με την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οι εκπρόσωποι της οποίας είπαν πως θα μεταφέρουν τα αιτήματα στην κυβέρνηση.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: «Πάμε και όπου βγει» ακόμη και τρεις μήνες μετά

Τρεις μήνες συμπληρώνονται σήμερα από τη σύγκρουση των τρένων...

Κόρινθος: Αμαξοστοιχία του προαστιακού παρέσυρε πεζό

Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευή 26...

Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν τα τρία στελέχη του ΟΣΕ

Προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα πήραν τα τρία...

Εκλογές 21ης Μαΐου 2023: Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα

Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα τα τελικά αποτελέσματα...