Τέμπη: Ελεύθερος υπό όρο στέλεχος της ΕΡΓΟΣE μετά την απολογία του στον ανακριτή

Date:

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή ένα στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ που διώκεται για κακουργηματικές πράξεις και πλημμελήματα που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, κατηγορήθηκε για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Το στέλεχος μετά την μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή που διήρκησε περίπου 8 ώρες αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Συνολικά 16 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ ελέγχονται ποινικά για το ρόλο τους στο πολύνεκρο δυστύχημα και μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι απολογίες τριών στελεχών. Η δίωξη τους θυμίζουμε αφορά την μη υλοποίηση της σύμβασης 717.

Σήμερα, Παρασκευή, ήταν επίσης προγραμματισμένη η απολογία ενός υψηλόβαθμου στελέχους- πρώην διευθύνοντα συμβούλου -ωστόσο λόγω της προχωρημένης ώρας έλαβε νέα προθεσμία.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να απολογηθούν άλλα τέσσερα στελέχη του οργανισμού

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εκδήλωση στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Κεντρικό Εργοστάσιο Πειραιά του ΟΣΕ

Εκδήλωση στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Κεντρικό Εργοστάσιο...

Τέμπη: Ειδικό Δικαστήριο δείχνει ο εισαγγελέας για το μπάζωμα στον χώρο της τραγωδίας

Την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου, καθώς και...

ΓΑΙΑΟΣΕ: Σχέδιο παραχώρησης σε «επενδυτές» των σιδηροδρομικών σταθμών Λάρισας, Πλαταμώνα και Κατάκολου

Στην έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης τριών σημαντικών ακινήτων της σιδηροδρομικής περιουσίας...

Δίκη για Τέμπη: Απόρριψη των αιτημάτων αναβολής πρότεινε η εισαγγελέας

Την απόρριψη των αιτημάτων για την αναβολή της δίκης...