ΑΔΕΔΥ – Απεργία: Απέρριψε όλα τα αιτήματα η κυβέρνηση -Καμιά δέσμευση για αυξήσεις το 2025

Date:

Ακαρπη ήταν η συνάντηση μελών της Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ με την Γ.Γ.  Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Παυλίνα Kαρασιώτου, αφού απέρριψε το σύνολο των αιτημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία σήμερα Τρίτη.  «Η Γενική Γραμματέας απάντησε αρνητικά σε όλα τα αιτήματα και καμία δέσμευση δεν ανέλαβε ούτε καν για αυξήσεις το 2025», σημειώνουν οι συνδικαλιστές.

Κατόπιν τούτου, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και στη συνέχεια στις 14/06/2024 το Γενικό Συμβούλιο για να αποφασίσει για την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων.

Σε ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση και την συνάντηση σημειώνει:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καθώς και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο για μια ακόμη φορά εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους και την οργή τους για τη δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης που τους έχει καταδικάσει στη φτώχεια και στην ανέχεια.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε με τη Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Παυλίνα Kαρασιώτου – η οποία όπως είπε εκπροσωπούσε τον κ. Χατζηδάκη που απουσίαζε – και έθεσε όλα τα θέματα, όπως αυτά συμπεριλαμβάνονταν στο διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας:

  1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
  3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
  5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας απάντησε αρνητικά σε όλα τα αιτήματα και καμία δέσμευση δεν ανέλαβε ούτε καν για αυξήσεις το 2025. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρνήθηκε και τον θεσμικό διάλογο, πριν κατατεθεί ο προϋπολογισμός του 2025, βαφτίζοντας ως διάλογο τη σημερινή συνάντηση που έγινε με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση. Αρνητική ήταν και στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο. Για το ζήτημα της κάλυψης των τεράστιων κενών στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση κτλ αναφέρθηκε στο 1:1 που κανένα πρόβλημα δεν έχει λύσει ως τώρα κι οι υπηρεσίες υπολειτουργούν.

Ύστερα από τα παραπάνω θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και στη συνέχεια στις 14/06/2024 το Γενικό Συμβούλιο για να αποφασίσει για την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Διεθνής Εκδήλωση Σιδηροδρομικών: Οι ιδιωτικοποιήσεις των Σιδηροδρόμων στην Ευρώπη και οι τραγικές επιπτώσεις τους

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα...

Πάτρα: Βλάβη σημειώθηκε στην γραμμή του Προαστιακού στο Ρίο

Νέα βλάβη σημειώθηκε στον Προαστιακό της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες...

Γαλλία: Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής...

Μεγάλη αύξηση της ανεργίας

Μεγάλη αύξηση στο ποσοστό ανεργίας καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ το...