Έδιωξαν άτομα που φώναζαν δικαιοσύνη για τα Τέμπη από ομιλία του Μητσοτάκη

Date:

Ακρως επεισοδιακή ήταν η αποψινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα, καθώς υπήρξαν φωνές διαμαρτυρίας, που γρήγορα όμως απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Ενώ μιλούσε ο πρωθυπουργός μια γυναίκα φώναζε «δικαιοσύνη» για την τραγωδία των Τεμπών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να της απαντά: «Μιας και μου λες για τη Δικαιοσύνη, να πω δύο κουβέντες. H Δικαιοσύνη ήταν ο μεγάλος ασθενής και παραμένει. Η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης είναι μη αποδεκτή και κάναμε τολμηρές παρεμβάσεις. Με τον νέο δικαστικό χάρτη χρησιμοποιούμε ειρηνοδίκες που δεν εργάζονταν στο 100% και έχουμε τώρα περισσότερους δικαστές για πιο γρήγορες αποφάσεις και λιγότερη γραφειοκρατία».
Στο μεταξύ, απευθυνόμενος προφανώς στους άνδρες της ασφαλείας του κάλεσε να μην την εμποδίσουν να μιλήσει, λέγοντας: «Αφήστε την, αφήστε την».

Και συνέχισε λέγοντας: «για όσα έγιναν και μας πόνεσαν, έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε και για τα μεγάλα τραύματα που έχουν αφήσει μεγάλες τραγωδίες. Αν κάποιος από τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, να βγει να το πει».

Όμως φαίνεται πως δεν ήταν η μόνη που προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού στην κριτική. Σε βίντεο που δημοσιεύει η «Αυγή» διακρίνονται άνδρες να απομακρύνουν από το σημείο μια παρέα νέων, ενώ ακούγονταν διαμαρτυρίες.

«Κυρία μου, αν ήρθατε εδώ για να κάνετε φασαρία, είναι δικαίωμά σας. Αλλά, το ίδιο δικαίωμα έχω κι εγώ να μιλήσω σε αυτούς που ήρθαν να με ακούσουν. Δημοκρατία το ένα, σας άκουσα και σας απάντησα… Δημοκρατία και το άλλο», είπε ο πρωθυπουργός.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Διεθνής Εκδήλωση Σιδηροδρομικών: Οι ιδιωτικοποιήσεις των Σιδηροδρόμων στην Ευρώπη και οι τραγικές επιπτώσεις τους

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα...

Πάτρα: Βλάβη σημειώθηκε στην γραμμή του Προαστιακού στο Ρίο

Νέα βλάβη σημειώθηκε στον Προαστιακό της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες...

Γαλλία: Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής...

Μεγάλη αύξηση της ανεργίας

Μεγάλη αύξηση στο ποσοστό ανεργίας καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ το...