Μαζική και δυναμική η κινητοποίηση των συνταξιούχων της 4ης Οκτώβρη

Date:

Μαζική και δυναμική η κινητοποίηση των συνταξιούχων της 4ης Οκτώβρη

Με μαζική συμμετοχή και μαχητικότητα συμμετείχαν οι συνταξιούχοι της Αττικής στην κινητοποίηση της Πέμπτης, 4 του Οκτώβρη 2018 ύστερα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – Δημοσίου – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ – ΠΣ Δικηγόρων – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ. Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) με κεντρικό σύνθημα «Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι. Διεκδικούμε στο ακέραιο ό,τι μας έχει αφαιρεθεί».

Στη συγκέντρωση την κεντρική ομιλία έκανε ο ο Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Χρήστος Μπουρδούκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου, ο Τάσος Γεωργιάδης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, η Παναγιώτα Ντελή, από το Σύλλογο Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ», ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «ΕΝΟΤΗΤΑΣ», ο Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ομοτίμων Μηχανικών του ΤΕΕ και ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ – ΟΑΕΕ. Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία από την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης μέχρι το το υπουργείο Εργασίας, όπου κατά τη διάρκειά της τα συνθήματα των συνταξιούχων δονούσαν το κέντρο της Αθήνας.
Η κινητοποίηση αυτή εντάσσεται σε ένα νέο κύκλο αγωνιστικών δράσεων με τις οποίες συνεχίζεται η πάλη των συνταξιούχων ενάντια στην αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις, για να καταργηθούν ο νόμος Κατρούγκαλου και όλες οι αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις, για να διεκδικηθούν αυξήσεις στις συντάξεις.
Δεκάδες ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για όλη την Ελλάδα, ενώ, η επόμενη κινητοποίηση στην Αθήνα θα γίνει στις 15 του Νοέμβρη
Δείτε (ΕΔΩ) το βίντεο και διαβάστε (ΕΔΩ) τον χαιρετισμό του Προέδρου της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Σωτήρη Ραυτόπουλου στη συγκέντρωση

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Όλοι την Πέμπτη στο Σύνταγμα για τη ΛΑΡΚΟ

«Αυτός ο αγώνας θα φτάσει μέχρι το τέλος» τόνισε ο Παναγιώτης...

Κυβέρνηση: «Μοντέλο ΔΕΗ» σε 8 ΔΕΚΟ – Πωλητήριο σε 6.000 ακίνητα του Δημοσίου

Έτοιμη να προχωρήσει στην πλήρη διάλυση των εναπομείναντων ΔΕΚΟ...

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024 Οι ημερομηνίες πληρωμής...