Τέμπη: Nέα αποκάλυψη για τη διαγραφή συνομιλιών

Date:

Επανέρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα της «μονταζιέρας» με τα ηχητικά από το μοιραίο βράδυ του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, το οποίο η κυβέρνηση -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- θεωρεί «μη θέμα», παρά τις αποκαλύψεις για παραποιημένους διαλόγους.

Τώρα έρχεται νέο, πρωτοσέλιδο, δημοσίευμα για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος. Σύμφωνα με το Documento, διαγράφησαν «κρίσιμες επικοινωνίες από το ειδικό καταγραφικό μηχάνημα του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ)», ενώ δεν κρατήθηκαν αντίγραφα κατά παράβαση του σχετικού κανονισμού.

Η εφημερίδα γράφει πως ο ειδικός εφέτης ανακριτής, που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση, δεν βρήκε τους διαλόγους-κλειδί μεταξύ της ηγεσίας της πυροσβεστικής και μελών της πολιτικής προστασίας με τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο πεδίο

Το ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης σε εξαφάνιση-καρμπόν με αυτήν του βιντεοληπτικού υλικού που κατέγραφε την έλευση της εμπορικής αμαξοστοιχίας, και σημειώνει την έρευνα για την πορεία φορτίου χημικών διαλυτών, που δημοπρατήθηκε λίγες ημέρες πριν την πρωτοφανή τραγωδία.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Διεθνής Εκδήλωση Σιδηροδρομικών: Οι ιδιωτικοποιήσεις των Σιδηροδρόμων στην Ευρώπη και οι τραγικές επιπτώσεις τους

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα...

Πάτρα: Βλάβη σημειώθηκε στην γραμμή του Προαστιακού στο Ρίο

Νέα βλάβη σημειώθηκε στον Προαστιακό της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες...

Γαλλία: Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής...

Μεγάλη αύξηση της ανεργίας

Μεγάλη αύξηση στο ποσοστό ανεργίας καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ το...