Σχετικά με τις αιτήσεις για τη 13η και 14η σύνταξη

Date:

Σχετικά με τις αιτήσεις για τη 13η και 14η σύνταξη
Τα link των σχετικών αιτήσεων:
ΑΙΤΗΣΗ ΕΤΕΑΕΠ: (WORD) – (PDF)
ΑΙΤΗΣΗ ΕΦΚΑ: (WORD) – (PDF)
Με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που έκρινε παράνομη την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και άλλες περικοπές μνημονιακών νόμων του 2012, που είχε προσφύγει συνταξιούχος, για άλλη μια φορά εμφανίστικαν δημοσιεύματα και δηλώσεις για «απόφαση βόμβα» που «ανοίγει παράθυρο για επιστροφή των δώρων και των περικοπών των μνημονιακών νόμων του 2012».
Πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτό που κρίθηκε με την συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι κάτι καινούριο. Με απόφαση της ολομέλειας του Συμβούλιου της Επικρατείας τον Ιούνιο 2015, κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι παραπάνω περικοπές των νόμων 4051 και 4093 του 2012, που όμως δεν εφαρμόστηκε.

Τέτοιες δικαστικές αποφάσεις μπορούν να υποστηρίξουν τον αγώνα των συνταξιούχων για ανάκτηση απωλειών, ο τρόπος όμως που προβάλλεται από κάποια ΜΜΕ και από τα διάφορα συνταξιουχικά σωματεία και «δίκτυα», είναι αποπροσανατολιστικός και υπονομευτικός γι αυτόν τον αγώνα.
Η θέση του σωματείου μας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» είναι ότι οι συνάδελφοι δεν πρέπει να προστρέξουν στα δικηγορικά γραφεία όπως τους καλούν διάφοροι (φυσικά με το αζημίωτο), μπορούμε με αιτήσεις που έχει ετοιμάσει το σωματείο μας και που πρέπει να καταθέσουμε στον ΕΦΚΑ-ΤΑΠΟΤΕ για την κύρια σύνταξη και εκεί που βγήκε η επικουρική σύνταξη του καθενός. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την διακοπή της παραγραφής για μια πενταετία πίσω. Στην πορεία και ανάλογα τις εξελίξεις το σωματείο μας θα εξετάσει εάν θα πρέπει οι συνάδελφοι να κάνουν προσφυγές ή όχι και θα σας ενημερώσει υπεύθυνα.
Η διεύθυνση του ΕΦΚΑ-ΤΑΠΟΤΕ, όπου οι συνάδελφοι μπορούν να αποστείλουν την αίτηση με συστημένη επιστολή είναι:
ΕΦΚΑ
ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΣΦ/ΣΜΕΝΩΝ
ΤΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΤΑΠ-ΟΤΕ
Αγ. Κωνσταντίνου 16 – 10431 – ΑΘΗΝΑ (1ος όροφος)

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Πάνω από 2,5 εκατ. άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη!

Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις της τελευταίας 12ετίας ήταν αυτές που...

Επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου: Αντιδρούν οι μηχανοδηγοί στα δοκιμαστικά δρομολόγια

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στους μηχανοδηγούς τα δοκιμαστικά δρομολόγια...

ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΕΜΠΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΝΕΦΩΝ

ΕΝ  ΜΕΣΩ  ΤΕΜΠΩΝ  ΕΝ ΜΕΣΩ  ΝΕΦΩΝ Γράφει ο Παναγιώτης Ιατρόπουλος Εν...