ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ στις 12.30’ & ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Date:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ στις 12.30’ & ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες Συνταξιούχους Σιδηροδρομικούς να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική συγκέντρωση των Συνταξιούχων που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων.
Η Κυβέρνηση κάτω από την πίεση των αγώνων των Συνταξιούχων και τη μαζική καταδίκη των αντιασφαλιστικών πολιτικών στο δρόμο του αγώνα κατάργησε τη διάταξη του ν.4472/17 για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς από 1-1-2019.
Συνεχίζει να διατηρεί όμως όλη την αντιασφαλιστική νομοθεσία, υιοθετεί και αφήνει άθικτες όλες τις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων Κυβερνήσεων στις συντάξεις, τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα.
Διατηρεί το νόμο Κατρούγκαλου, τις θανατηφόρες περικοπές στο ΕΚΑΣ, συντάξεις χηρείας. Όλες οι διατάξεις όπου σταθερά οδηγούν στην κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα από ότι έχει μείνει στην κοινωνική ασφάλιση.

Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι Κυβερνήσεις.
Ν’ αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η Κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις, δώρα.
Να εφαρμοστούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Η ανακοίνωση σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Μετά από τρία χρόνια σφύριξε ξανά το τρένο στη Φλώρινα

Χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια για να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη...

Προαστιακός Λάρισα-Θεσσαλονίκη: Εκδοτήρια εισιτηρίων θα λειτουργήσουν σε Νέους Πόρους και Λεπτοκαρυά

Εκδοτήρια εισιτηρίων σε Νέους Πόρους και Λεπτοκαρυά, ετοιμάζει, σύμφωνα...

Μετρό: Αυτοί οι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα από την Τρίτη 5 Μάη

Συνεχίζονται τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών και εγκατάστασης δικτύου 5G στο Μετρό...

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο της...