Χρυσός Ολυμπιονίκης ο τεράστιος Μίλτος Τεντόγλου

Date:

Ο τεράστιος Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.48μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Το εκπληκτικό άλμα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο ήταν στην δεύτερη προσπάθεια του. Το πρώτο του άλμα ήταν στα 8.27μ., το τρίτο στα 8.24μ. ενώ το τέταρτο άλμα του ήταν στα 8.36μ. Ο Τζαμαϊκανός Πίνοκ έμεινε δεύτερος με 8.36μ. και ο Ιταλός Φουρλάνι ήταν τρίτος με άλμα στα 8.34μ.

Ο νεαρός Ιταλός Ματία Φουρλάνι κατάφερε να… αγχώσει για λίγο τον πρωταθλητή μας, όταν έκανε 8,34μ. στην πρώτη του προσπάθεια. Μετά ξεκίνησε ο Μίλτος ο οποίος είχε διαδοχικά άλματα στα 8,27μ., 8,48μ., 8,24μ., 8,36μ., 8,32μ. νιώθωντας στο «σβέρκο» του τόσο τον Φουρλάνι, όσο και τον Τζαμαϊκανό Πίκοκ (δεύτερος με 8,36μ.). Η αγωνία κορυφώθηκε όταν οι αθλητές μπήκαν στην 6η και τελευταία προσπάθεια. Ο Ιταλός εξαιρετικός, αλλά πάτησε πολύ πίσω και έφτασε στα 8,27μ. Ο Γουέιν Πίνοκ «πήδηξε» μόλις στα 8,12μ.

Τα πάντα είχαν τελειώσει! Λίγες στιγμές αργότερα, ο Τεντόγλου καταχειροκροτούμενος από 65.000 κόσμο στο «Stade de France» πανηγύριζε τη νέα μεγάλη επιτυχία αγκαλιά με τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι. Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Πρωταθλητής Ευρώπης, δις Χρυσός Ολυμπιονίκης, ο Μίλτος επιβεβαίωσε ότι είναι ένας από τους κορυφαίους άλτες μήκους όλων των εποχών!

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εργατικά δυστυχήματα: Νεκροί 665 εργαζόμενοι από το 2018 μέχρι σήμερα

Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσίευσε η Ομοσπονδία Συλλόγων...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλει να κάνει τον ΟΣΕ «νέα ΔΕΗ»

Το Εγκλημα στα Τέμπη χρησιμοποιεί σαν «όχημα» η κυβέρνηση...