ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Ατομική ευθύνη και κυβερνητική ανευθυνότητα

Ατομική ευθύνη και κυβερνητική ανευθυνότητα
2020 10 22 meth 4Του Θάνου Βασιλόπουλου*
Προς το τέλος του πρώτου κύματος της πανδημίας ο Γερμανός Σόιμπλε δήλωνε κυνικά εν μέσω χιλιάδων θανάτων καθημερινά παγκοσμίως ότι «δεν είναι σωστή στην απολυτότητά της η άποψη ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής». Μας λέει λοιπόν ότι το κριτήριο διαμόρφωσης της πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν πρέπει να είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά η σωτηρία του συστήματος. Λίγες μέρες αργότερα η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφαίνεται ότι η νόσος Covid-19 δεν είναι ασθένεια υψηλού ρίσκου.

Περισσότερα: Ατομική ευθύνη και κυβερνητική ανευθυνότητα

Υπόμνημα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικιλια

Υπόμνημα προς τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια
κ. Υπουργέ
Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ   που εκπροσωπούν πάνω από  2,5 εκατομ. συνταξιούχους σε όλη τη Χώρα, ζητούν άμεσα μαζί σας συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε τα ζωτικής σημασίας προβλήματα των συνταξιούχων στην υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που καθημερινώς οξύνονται ενόψει και της πανδημίας και βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των συνταξιούχων.
κ. Υπουργέ
Θα χρειάζονταν πολλές σελίδες για να περιγράψουμε όλο το φάσμα προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί λόγω των περικοπών σε υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που έχουμε δεχθεί τα τελευταία χρόνια. Οι συνταξιούχοι σταθερά εδώ και χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα διεκδικώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης τα προβλήματα αυτά πήραν τεράστιες αρνητικές, θανατηφόρες διαστάσεις. Όλο το διάστημα της κρίσης πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες κινητοποιήσεις από τους συνταξιούχους σε όλη την χώρα γι’ αυτό το σκοπό.

Περισσότερα: Υπόμνημα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικιλια

Καταβολή των Αναδρομικών και προπληρωμή συντάξεων του μηνός Νοεμβρίου 2020

Καταβολή των Αναδρομικών και προπληρωμή συντάξεων του μηνός Νοεμβρίου 2020
Μαζί με την πληρωμή των συντάξεων του μηνός Νοεμβρίου θα καταβληθούν και τα αναδρομικά ποσά των συντάξεων που αντιστοιχούν στις μειώσεις των κύριων συντάξεων για το χρονικό διάστημα από 11.06.2015 έως και 12.05.2016 που έγιναν με τους νόμους 4051/2012 και 4093/2012, Η καταβολή των αναδρομικών θα πραγματοποιηθεί σε διακριτό κωδικό ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών ποσών που του καταβλήθηκαν.
Ειδικότερα, οι συντάξεις και τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν με βάση τον ΑΜΚΑ στις ακόλουθες ημερομηνίες:
ΚΥΡΙΕΣ - ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΣΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

  • Στις 23 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και τον ΟΣΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5,  7, 9.
  • Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και τον ΟΣΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4,  6, 8.
  • Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται  από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ , τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Περισσότερα: Καταβολή των Αναδρομικών και προπληρωμή συντάξεων του μηνός Νοεμβρίου 2020

Δελτίο τύπου της ΣΕΑ για τη συγκέντρωση και τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας

Δελτίο τύπου της ΣΕΑ για τη συγκέντρωση και τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας
2020 10 08 syntaxioyxoi sygkentrosi 08ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Για την συγκέντρωση των συνταξιούχων της Αττικής  στην Αθήνα και την συνάντηση της αντιπροσωπίας της ΣΕΑ με τον Υπουργό εργασίας, κ. Ιωάννη Βρούτση και τον Υφυπουργό κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου
Στις 8/10/20 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που είχε εξαγγελθεί από τις συνταξιουχικές οργανώσεις Αττικής της ΣΕΑ, με όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.
Οι συνταξιούχοι που μαζικά και αγωνιστικά πήραν μέρος έκαναν καθαρό ότι συμμετέχουν στους αγώνες και θα συνεχίσουν, διεκδικώντας ό,τι μέχρι σήμερα τους έχει αφαιρεθεί από τις καταστροφικές περικοπές των περασμένων χρόνων. Οι  μειώσεις από τις κυβερνήσεις στις συντάξεις, κύριες, επικουρικές, στο ΕΚΑΣ, στα δώρα, στην υγεία, στα φάρμακα, στις κοινωνικές παροχές, υφίστανται συνεχώς και έχουν προσθέσει στην ζωή μας ανυπέρβλητα προβλήματα.

Περισσότερα: Δελτίο τύπου της ΣΕΑ για τη συγκέντρωση και τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Με παναττική συγκέντρωση απαίτησαν αυξήσεις στις συντάξεις και μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Με παναττική συγκέντρωση απαίτησαν αυξήσεις στις συντάξεις και μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας
2020 10 08 syntaxioyxoi sygkentrosi 13Παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι, απαιτώντας μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας και να αποδοθούν άμεσα σε όλους τα αναδρομικά από τις περικοπές στις συντάξεις τους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα.
«Δεν τους χαρίζουμε τις συντάξεις μας, την υγεία, τη ζωή μας. Τα πληρώσαμε. Τα δικαιούμαστε. Τα απαιτούμε», το μήνυμα που έστειλαν οι συνταξιούχοι.
Η κινητοποίηση εντάσσεται στις νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις που οργανώνουν μέσα στον Οκτώβρη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Περισσότερα: ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Με παναττική συγκέντρωση απαίτησαν αυξήσεις στις...