ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές
2020 08 05 kales diakopesΣυναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία του Σωματείου μας θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα λειτουργήσουν μέχρι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 λόγω καλοκαιριού.
Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Περισσότερα: Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ «ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ»

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ «ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ»
Το πρόγραμμα ψηφιακής απονομής συντάξεων «ΑΤΛΑΣ» παρουσιάστηκε στις 23/7/2020 από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, από τον παρουσία και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ)  ενόψει αυτής της κυβερνητικής «φιέστας» εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο: ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ «ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ» ΣΤΟΝ e-ΕΦΚΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι αυτή «…η πραγματικότητα, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετική και αγγίζει τα όρια της παραπλάνησης και της εξαπάτησης τόσο από την πλευρά της Πολιτικής Ηγεσίας όσο και από αυτήν της Διοίκησης του Φορέα…».
Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους, που εκδόθηκε 22/7/2020 έχει ως εξής:
ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ «ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ» ΣΤΟΝ e-ΕΦΚΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Περισσότερα: ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ «ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ» 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ
2020 07 31 syntaxioyxoi kinhtopoihsh 36Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων
Κύριοι της κυβέρνησης και προσωπικά εσείς Κύριε Πρωθυπουργέ, 12 μήνες στη κυβέρνηση κοροϊδεύετε τους συνταξιούχους:
* με τις δήθεν αυξήσεις στις συντάξεις τους, που αποτελούν απλά διόρθωση μιας μεγάλης απάτης σε βάρος τους.
* με την απόδοση των αναδρομικών των παράνομων περικοπών των επικουρικών συντάξεων σε όσους υπέστησαν τέτοιες, μόνο από τον Νοέμβρη του 2019, ενώ δικαιούνται για τρία χρόνια. Δηλαδή τους επιστρέφετε τα δικά τους χρήματα κι αυτά λειψά.
* με τον δήθεν σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων για την απόδοση των αναδρομικών όλων των περικοπών που υπέστησαν οι συντάξεις για το ενδεκάμηνο 6/2015-5/2016.
Δυόμισι εκατομμύρια συνταξιούχοι περίμεναν να υλοποιήσετε την δέσμευση, που είχατε αναλάβει δημόσια στις συναντήσεις που είχαν οι αρμόδιοι υπουργοί με την αντιπροσωπεία των οργανώσεων των συνταξιούχων. Με την κατάθεση της τροπολογίας στη βουλή αυτοδιαψευστήκατε ανοιχτά, μπροστά στα μάτια όλων των συναδέλφων μας.
Κύριε Πρωθυπουργέ
Όχι μόνο δεν σέβεστε και δεν εφαρμόζετε τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά μας κοροϊδεύετε, ειδικά τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Περισσότερα: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ...

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΣτΕ

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΣτΕ
Ανακοίνωση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χθες 29/7/2020, κατέθεσε και ψήφισε, σε νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών, τροπολογία (Αριθμός: 444/68 29.7.2020) με την οποία «κουρεύει» πάνω από 60% ακόμα κι αυτά τα ήδη περιορισμένα αναδρομικά 11 μηνών που επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στους συνταξιούχους για τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις τους, που επιβλήθηκαν με τους νόμους 4051 και 4093 του 2012.
Συγκεκριμένα, με την απαράδεκτη αυτή τροπολογία η κυβέρνηση θα επιστρέψει στους συνταξιούχους μόνο 900 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 3,9 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στην απόφαση του ΣτΕ!
Το ΣτΕ, με την περιβόητη «πιλοτική δίκη» για τα αναδρομικά που προκάλεσε η κυβέρνηση, αναγνώρισε αναδρομικά για τις περικοπές μόνο για το 11μηνο μεταξύ 10/6/2015 και 11/5/2016. Το ποσό των αναδρομικών για αυτό το 11μηνο είναι 3,9 δισ. ευρώ.
Η τροπολογία της κυβέρνησης, ωστόσο, αντί να επιστρέψει άμεσα στους συνταξιούχους έστω αυτά τα 3,9 δισ. ευρώ, αποφάσισε να αποδοθούν μόνο τα 900 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν στις κύριες συντάξεις αυτού του διαστήματος.
Στη συνέχεια μάλιστα ορίζει με το «έτσι θέλω» ότι με την καταβολή αυτού του ποσού, «οι αξιώσεις των συνταξιούχων των οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης για ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα» για το εν λόγω 11μηνο... «αποσβέννυνται», δηλαδή διαγράφονται!

Περισσότερα: ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΣτΕ

Εξώδικο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» για τον υπολογισμό της παράλληλης ασφάλισης

Εξώδικο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» για τον υπολογισμό της παράλληλης ασφάλισης
Το Δ.Σ. της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» απέστειλε Εξώδικο κατά του e-ΕΦΚΑ σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι συναταξιούχοι σιδηροδρομικοί που είχαν την ιδιότητα του μηχανικού και είτε είχαν παράλληλη ασφάλιση (ΤΑΠ-ΟΤΕ & ΤΣΜΕΔΕ) είτε ήταν ασφαλισμένοι μόνο στο ΤΣΜΕΔΕ. Για την πρώτη κατηγορία καμία αίτηση δεν έχει διεκπεραιωθεί,  ενώ για τη δεύτερη υπάρχει πάρα πολλή μεγάλη καθυστέρηση. Ακόμα, εκκρεμεί η απόδοση των προσαυξήσεων λόγω παράλληλης ασφάλιση ς όσων είχαν συνταξιοδοτηθεί προ του νόμου 4387/16 και οι οποίο ερωτώντας τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ λαμβάνουν αόριστες απαντήσεις.
Το Εξώδικο σε αρχείο PDF

Περισσότερα: Εξώδικο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» για τον υπολογισμό της παράλληλης ασφάλισης