ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Παναττική συγκέντρωση Συνταξιούχων στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 20/4/21, 10π.μ.

Παναττική συγκέντρωση Συνταξιούχων στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 20/4/21, 10 π.μ.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ την ΤΡΙΤΗ 20/4/2021 ώρα 10 πμ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ  ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
2021 04 20 kalesma picl ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ
l ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΘ, ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
l ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑ- ΔΡΟΜΙΚΑ, ΔΙΧΩΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
l ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ Η 13η ΚΑΙ Η 14η ΣΥΝΤΑΞΗ
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες.
Όλη την διάρκεια της πανδημίας χορτάσαμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ και τύπου, να μας λένε ότι όλα είναι καλά και οι συνταξιούχοι καλύτερα, γιατί αυτοί δεν έχουν ανάγκη, γιατί τώρα ανάγκες έχει η νέα γενιά.

Περισσότερα: Παναττική συγκέντρωση Συνταξιούχων στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 20/4/21, 10π.μ. 

Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Μαΐου 2021

Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Μαΐου 2021
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 8ης Απριλίου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής:
ΚΥΡΙΕΣ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Στις  23 Απριλίου 2021, ημέρα  Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και τον ΟΣΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
Στις  26 Απριλίου 2021, την Μεγάλη Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και τον ΟΣΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Περισσότερα: Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Μαΐου 2021

Η ερώτηση της Σ. Σακοράφα στη Βουλή για το «Λευκό Βέλος» και οι απαντήσεις

Η ερώτηση της Σ. Σακοράφα στη Βουλή για το «Λευκό Βέλος» και οι απαντήσεις
2021 04 08 LEYKO VELOS1Απαντήσεις έδωσαν το Υπουργείο Μεταφορών και η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων σε ερώτηση που είχε καταθέσει η Βουλευτής του ΜΕΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, προς τον  Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή σχετικά με την «Προμήθεια νέων αμαξοστοιχιών από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ» και συγκεκριμένα πέντε αμαξοστοιχιών, με τη νέα ονομασία “Λευκό Βέλος.
Παρατίθεται το κείμενο της ερώτησης και στο τέλος οι απαντήσεις σε αρχεία PDF, όπως δημοσιεύτηκαν στο site της Βουλής:
Σε πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία έχουν –μάλιστα- σχεδόν πανηγυρικό τόνο, ανακοινώνεται η προμήθεια  από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέντε αμαξοστοιχιών, με τη νέα ονομασία “Λευκό Βέλος”, που αναφέρονται ως τρένα “πρώτης γενιάς”, με αναφερόμενο κόστος 52 εκατομμύρια ευρώ. Το πρώτο από αυτά θα φτάσει από την Ιταλία στη Θεσσαλονίκη στις 18 Ιανουαρίου 2021, ενώ το πρώτο του δρομολόγιο προγραμματίζεται για την 25η Μαρτίου, “με αφορμή τον εορτασμό 200 ετών από την επανάσταση του 1821”, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Περισσότερα: Η ερώτηση της Σ. Σακοράφα στη Βουλή για το «Λευκό Βέλος» και οι απαντήσεις

Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία: Με αγώνα τιμούν την 7η Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Υγείας

Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία: Με αγώνα τιμούν την 7η Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Υγείας
2021 04 07 afisa OENGEΚινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων διεκδικώντας μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές
Αγωνιστικά ετοιμάζονται να τιμήσουν και φέτος οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Παγκόσμια Μέρα Υγείας, Τετάρτη 7 Απρίλη, με πολύμορφες δράσεις στις πύλες εισόδου των νοσοκομείων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 4 μ.μ. Ήδη σωματεία εργαζομένων έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις, όπως το Σωματείο «Ευαγγελισμού», που καλεί στις 8 π.μ. στα ΤΕΠ, το Σωματείο «Γεννηματά» με κινητοποίηση στο κτίριο της διοίκησης, κ.ά. Τις αγωνιστικές του παρεμβάσεις κλιμακώνει και το Σωματείο του «Θριάσιου» Νοσοκομείου, ενάντια στη μετατροπή του σε νοσοκομείο αποκλειστικά Covid, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση. Στον «Άγιο Σάββα» θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 12.30 μ.μ. ενάντια στην εκδικητική απόλυση του προέδρου του Σωματείου, Κ. Καταραχιά, ενώ η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, και την Τετάρτη διεκδικούν:

Περισσότερα: Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία: Με αγώνα τιμούν την 7η Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Υγείας

48ωρη πανελλαδική απεργία στις 6 και 7 Απρίλη 2021 των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία

48ωρη πανελλαδική απεργία στις 6 και 7 Απρίλη 2021 των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία
2021 03 30 oxi dialysi asfalisisTα Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΤΕΑΜ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), μετά από κοινή συνεδρίαση, αποφάσισαν να προκηρύξουν 48ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία στις 6 και 7 Απρίλη, αντιδρώντας τόσο στην επίθεση που δέχεται, για μία ακόμη φορά, η Κοινωνική Ασφάλιση όσο και στις άθλιες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον ΕΦΚΑ.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων με Δελτίο Τύπου εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία
Το Δελτίο Τύπου της ΣΕΑ:
Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνας (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία για τη 48ωρη απεργία στις 6 και 7/4/21.

Περισσότερα: 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 6 και 7 Απρίλη 2021 των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία