ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 2018 12 05 papamichail 1

EKDROMES

EKDROMI 2018 10 28

EKDROMI 2018 11 25

 ENOTHTA No 138 1

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Νο 138

palaiotera fylla

  VIDEO

  eopyy perifereies

2018 10 15 aitiseis

ΑΙΤΗΣΗ ΕΤΕΑΕΠ
WORD PDF

ΑΙΤΗΣΗ ΕΦΚΑ
WORD PD
F

Συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΤΕΑΕΠ για ΕΦΑΠΑΞ, Επικουρικές, Αναδρομικά

Συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΤΕΑΕΠ για ΕΦΑΠΑΞ, Επικουρικές, Αναδρομικά

2017 06 22 kolaz
Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, η «ΕΝΟΤΗΤΑ» πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΤΕΑΕΠ, με θέμα τη χορήγηση των ΕΦΑΠΑΞ που εκκρεμούν από το τέλος του 2013, τη μεγάλη καθυστέρηση των επικουρικών συντάξεων και τη χορήγηση των αναδρομικών. Η συγκέντρωση αυτή αποφασίστηκε στη σύσκεψη των μελών της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» της 8ης Ιουνίου, απ’ όπου και η φωτογραφία.
Έγινε συνάντηση με τον Διοικητή του Ταμείου κ. Αθανάσιο Καποτά, για τα σοβαρά αυτά προβλήματα, όπου μας επανέλαβε ότι το Ταμείο δεν μπορεί να χορηγήσει πάνω από 40 εφάπαξ το μήνα, λόγω έλλειψης προσωπικού.  Του επισημάναμε ότι ούτε και αυτά δίνονται γιατί από την 1/1/2017 που εντάχτηκε το ΤΑΥΤΕΚΟ στο ΕΤΕΑΕΠ, είναι έξι μήνες και θα έπρεπε να έχουν δοθεί 240 εφάπαξ και όχι 100 που έχουν δοθεί,  και εκκρεμούν 800. Προτείναμε στον κ. Καποτά, οι υπάλληλοι που έβγαζαν τα ΕΦΑΠΑΞ των Σιδηροδρομικών στο ΤΑΥΤΕΚΟ να συνεχίσουν και στο νέο Ταμείο. Ούτε και σε αυτό ήταν καθαρή η απάντησή του. Του προτείναμε να ζητήσει ενίσχυση με υπαλλήλους από τον ΟΣΕ. Μας ενημέρωσε ότι είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Πετράκη και ότι το βλέπει θετικά. Στην αναφορά του κ. Καποτά ότι δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στο Ταμείο, του δηλώσαμε ότι είναι δική του η ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού για να εκδώσουν και να χορηγήσουν τα εφάπαξ.

Στα εύλογα ερωτήματα των  συναδέλφων πότε θα πάρουν το ΕΦΑΠΑΞ δεν μπόρεσε να απαντήσει με σαφήνεια. Για τις Επικουρικές συντάξεις μας ενημέρωσε ότι η συνάδελφοι που έχουν φύγει από την Υπηρεσία από9 1/1/2015 και μετά δεν μπορούν να βγουν οι Επικουρικές συντάξεις διότι χρειάζεται τροπολογία για τον τρόπο υπολογισμού. Στο ερώτημα πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία δεν μας έδωσε συγκεκριμένη απάντηση.
Κάναμε καθαρό στον κ. Καποτά ότι θα συνεχίσουμε την αγωνιστική μας δράση μέχρι να δοθούν τα ΕΦΑΠΑΞ σε όλους τους συναδέλφους γιατί όπως του επισημάνανε και οι ίδιοι, είναι δικά τους λεφτά και τα δικαιούνται.