ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 2019 01 01 PITA PIC

EKDROMES

EKDROMI 2019 01 27

EKDROMI 2019 02 24

EKDROMI 2019 03 31

 ENOTHTA No 140 1

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Νο 140

palaiotera fylla

  VIDEO

  eopyy perifereies

2018 10 15 aitiseis

ΑΙΤΗΣΗ ΕΤΕΑΕΠ
WORD PDF

ΑΙΤΗΣΗ ΕΦΚΑ
WORD PD
F

Να συμμετάσχουμε μαζικά στην Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση της Πέμπτης 8 Μάρτη

Να συμμετάσχουμε μαζικά στην Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση της Πέμπτης 8 Μάρτη
Ανακοίνωση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
Συνάδελφοι,
Πάρτε μέρος μαζικά στην Παναττική-Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) την Πέμπτη 8 Μάρτη 2018, ώρα 10.00’ π.μ. και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.
Αφού τα τελευταία οκτώ χρόνια, μας μείωσαν τις συντάξεις - κύριες και επικουρικές, μας κατάργησαν τα δώρα, την υγεία, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, κατάργησαν το ΕΚΑΣ, τώρα έρχονται να εφαρμόσουν τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, τη μείωση του αφορολόγητου με το νόμο 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα οργιάζει η παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ και μερίδα του τύπου, «ειδικών» νομικών, μέσα από μια πρωτοφανή προπαγάνδα προσπαθούν να πείσουν τους συνταξιούχους ότι θα λύσουν όλες τους τις διαφορές και θα πάρουν πίσω χρήματα από τις αυθαίρετες περικοπές της κυβέρνησης, αν πάνε και κάνουν μια αίτηση στα Ασφαλιστικά τους Ταμεία.
Η αλήθεια για το θέμα των αυθαίρετων παρακρατήσεων είναι ότι οι αιτήσεις προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν αξία μόνο για τη μη παραγραφή του δικαιώματος για διεκδίκηση που ισχύει για 5 χρόνια και όχι άμεσα. Ο χρόνος έναρξης για την παραγραφή ισχύει από την 1η του επόμενου έτους που ψηφίστηκε ο νόμος.
Παρόλα αυτά η θέση του Σωματείου μας είναι ότι όποιος συνάδελφος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει αίτηση. (Αιτήσεις έχουμε αναρτήσει στο site μας - ΕΔΩ - και στα γραφεία του Σωματείου μας).
Καλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους να γυρίσουν την πλάτη σε όσους μεθοδευμένα προσπαθούν να τους σύρουν στα δικηγορικά γραφεία με το αζημίωτο.
Απαίτηση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» και του συνταξιουχικού κινήματος (ΣΕΑ) είναι: η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να αναγνωρίσει το λάθος της τώρα και να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά που προκύπτουν από τις διαφορές στις παρακρατήσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, χωρίς δικαστήρια όπως έγινε με τις επιστροφές για την υγεία ΕΟΠΥΥ.
Εντείνουμε τους αγώνες μας, μπορούμε να τους σταματήσουμε νικώντας το φόβο, την αδιαφορία, τις αυταπάτες, παίρνοντας καθολικά μέρος και δυναμώνοντας τους αγώνες μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Η ανακοίνωση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» σε PDF