ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων στο Υπ. Υγείας

Συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων στο Υπ. Υγείας
2018 05 25 syntaksioyxoi 04Με συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο Υπ. Υγείας, μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων, συνέχισαν, την Παρασκευή, 25 του Μάη 2018, οι συνταξιούχοι τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην κλιμάκωσης της επίθεσης σε βάρος του συνόλου των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Στους συγκεντρωμένους την κεντρική ομιλία έκανε ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου ενώ σύντομους χαιρετισμούς έκαναν οι Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Υπαλλήλων ΕΛΤΑ, ο Αριστοτέλης Κάντας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑΕΠ - ΕΦΚΑ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», ο Παντελής Τάτσης πρόεδρος της ΠΟΣ ΟΑΕΕ και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση έξω από το Υπ. Υγείας, όπου αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί σταθεροποίησης του ΕΣΥ από την κατάσταση που παρέλαβαν, αποσιωπώντας ωστόσο ότι αυτό που έχει σταθεροποιηθεί -και μάλιστα προς τα κάτω- είναι η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας. Παράλληλα, ο Π. Πολάκης παρέπεμψε, για ακόμη μια φορά, την ικανοποίηση των συνταξιουχικών αιτημάτων στο τέλος των μνημονίων από τον ερχόμενο Αύγουστο, αποκρύπτοντας ότι παραμένουν σε ισχύ εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι, την ώρα που λαμβάνονται και νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Απέναντι σε αυτό τον εμπαιγμό οι εκπρόσωποι της ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων διεμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ακόμη πιο οργανωμένα και δυναμικά, καλώντας τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 30 Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος εκείνη την ημέρα, καθώς και στη νέα πανσυνταξιουχική κινητοποίησηστις 19 Ιούνη, έξω από τη Βουλή.