Υπ. Μεταφορών: Επιδότηση 22,25 εκατ. ευρώ στον ΟΣΕ για φύλαξη σιδηροδρομικών σταθμών και εγκαταστάσεων

Date:

Σε επιδότηση ύψους 22,25 εκατ. ευρώ προχωρά το υπουργείο Μεταφορών στον ΟΣΕ για τη φύλαξη σιδηροδρομικών σταθμών και εγκαταστάσεων με ανθρώπινο δυναμικό.

Για το έτος 2025 ενέκρινε 8.280.472,81 ευρώ, για το 2026 8.180.624,80 ευρώ και για το 2027 3.934.269,77 ευρώ + 4.450.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, οι αυξανόμενες κλοπές σιδηροδρομικών υλικών, όπως ράγες και καλώδια, αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει τις ελληνικές σιδηροδρομικές υποδομές.

Τα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται σε περιοχές, όπως οι Αχαρνές και ο ΣKA, λεηλατούν καλώδια τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης, μπλοκάροντας τη λειτουργία των τρένων.

Οι επιπτώσεις αυτών των ενεργειών είναι σημαντικές, καθώς οι πίνακες ελέγχου χάνουν εικόνα της ακριβούς θέσης των συρμών, δημιουργώντας καθυστερήσεις στα δρομολόγια και αναστάτωση στο επιβατικό κοινό.

Οι δράστες δεν περιορίζονται μόνο στα καλώδια, αλλά κλέβουν και τμήματα από τις ράγες, τις οποίες φέρονται να μεταφέρουν σε παράνομα χυτήρια για την πώληση του χαλκού και του σιδήρου.

Πρόσφατα, στην περιοχή του Ταύρου, αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο που μετέφερε πάνω από 500 κιλά σιδηροδρομικού υλικού.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το Σάββατο 18 Απριλίου

Δωρεάν θα είναι η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία...

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή διακοπή ηλεκτρονικών υπηρεσιών ασφάλισης

Με ανακοίνωση της η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημέρωσε πως...

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Μαΐου 2026

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Μαΐου 2026 Οι ημερομηνίες πληρωμής...

Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο στη γραμμή Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν οι επιβάτες τρένου λίγο πριν από...