Η οριστική ταφόπλακα στο 8ωρο και στον σταθερό χρόνο εργασίας μπαίνει με το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας το υπουργείο Εργασίας καθώς προβλέπει μεταξύ άλλων την καθιέρωση των 13 ωρών δουλειάς σε έναν εργοδότη και την εργασία λάστιχο μέσω της διευθέτησης του χρόνου εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες της εργοδοσίας.
Το σχέδιο νόμου έρχεται ως συνέχεια των αντεργατικών νόμων των προηγούμενων χρόνων όπως η διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου με 10ωρη δουλειά χωρίς προσαύξηση (ν. Χατζηδάκη) και η απασχόληση σε πολλαπλούς εργοδότες μέχρι και 13 ώρες τη μέρα (ν. Γεωργιάδη), οι συμβάσεις «ελάχιστης προβλεψιμότητας», η 6ημερη εργασία και η «ψηφιακή κάρτα» που ουσιαστικά γίνεται εργαλείο μέτρησης της «ευελιξίας».
Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο
— Θεσμοθετείται η 13ωρη εργασία σε έναν εργοδότη. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία θα μπορεί να προσθέτει στο 8ωρο εκτός από τη μία ώρα υπερεργασία (9η ώρα) και τις 3 ώρες υπερωρία άλλη μία ώρα υπερωρία φτάνοντας σύνολο τις 13!
— Διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε εβδομαδιαία έως ετήσια βάση. Ανοίγει έτσι, ο δρόμος πιο εύκολα για την τετραήμερη εργασία. Η διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου θα μπορεί να γίνεται και σε ετήσια βάση, μονιμοποιώντας επί της ουσίας το αίσχος της ευέλικτης εργασίας. Να ξεχάσουν δηλαδή οι εργαζόμενοι κάθε έννοια προγραμματισμού και σταθερού ωραρίου, όποτε και όσο θέλουν οι εργοδότες.
— «Fast track» προσλήψεις ακόμη και μέσω του κινητού. Ειδικότερα εισάγεται η δυνατότητα ταχείας πρόσληψης για επείγουσες ανάγκες της επιχείρησης μέσω εφαρμογής από κινητό, για εργασία έως 2 ημερών! Μετά η απόλυση θα γίνεται και πάλι μέσω κινητού! Στο όνομα της «μείωσης της γραφειοκρατίας» διαφημίζεται ως «τομή» η απλοποίηση των προσλήψεων, αλλά και των «οικειοθελών αποχωρήσεων», τις απολύσεις δηλαδή. Στην πραγματικότητα, θα δίνεται η δυνατότητα στην εργοδοσία, και ιδίως στα δουλεμπορικά γραφεία να έχουν τους εργαζόμενους σε καθεστώς διαρκούς «εφεδρείας» και να τους «ενεργοποιούν» όποτε και για όσο χρειάζεται η κάθε επιχείρηση.
— Kατάτμηση της κανονικής άδειας σε περισσότερες από δύο περιόδους. Ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να «πετσοκόβουν» τις άδειες των εργαζομένων με βάση τις ανάγκες της επιχείρησης και όχι το δικαίωμα του εργαζόμενου σε συνεχόμενες μέρες ανάπαυσης και ξεκούρασης.
Το νέο έκτρωμα λοιπόν περιλαμβάνει ακόμα πιο άγρια και αντεργατικά μέτρα, σύμφωνα με τα αιτήματα του ΣΕΒ και των άλλων τμημάτων της μεγαλοεργοδοσίας. Των αφεντικών δηλαδή που έχουν ως μόνιμη απαίτηση την μεγαλύτερη «ευελιξία» και τα «μέτρα ενίσχυσης της παραγωγικότητας». Δηλαδή όλες εκείνες τις συνθήκες που αυξάνουν την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης για την αύξηση των κερδών των κεφαλαιοκρατών.