Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης και αγώνα

Date:

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης και αγώνα

Ανακοίνωση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η 1η του Μάη, ημέρα μνήμης και αγώνα για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, σε όλο τον κόσμο.
Η φετινή Πρωτομαγιά, βρίσκει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο εν μέσω μιας πανδημίας. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι είναι για μια ακόμη φορά τα μεγάλα θύματα αυτής της πανδημίας.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο φετινός εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να βρει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα που ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες τις πανδημίας και συνειδητοποιούν ότι η επόμενη μέρα θα είναι πιο αντεργατική, με στόχο να φορτωθούν στην πλάτη τους τα σπασμένα της κρίσης, πιο αποφασισμένους να δώσουν μάχες και να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής τους και να οικοδομήσουν τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία χωρίς φτώχια, εκμετάλλευση, εξαθλίωση, πολέμους και κρίσεις.
Σε αυτόν τον αγώνα, σ’ αυτόν το δρόμο που περπάτησαν χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι πρωτοπόροι αγωνιστές της τάξης μας, θυσιάζοντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, δηλώνουμε όλοι εμείς την απόφασή μας να αγωνιστούμε μέχρι την τελική νίκη.
Συνεχίζουμε τον αγώνα, προβάλουμε τα αιτήματά μας, γιατί οι ανάγκες, τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις μας δεν θα μπουν σε καραντίνα. Αυτή την κρίσιμη στιγμή και τα μεγάλα προβλήματα που είναι μπροστά μας, απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και διεκδικούμε:

  • Την άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε μόνιμη βάση με στελέχωση όλων των αναγκών της δημόσιας υγείας.
  • Να ανοίξουν όλες οι δομές, τα νοσοκομεία που έκλεισαν, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, οι ανενεργές δομές πρωτοβάθμιας υγείας σε 24ωρη λειτουργία.
  • Να εφοδιαστούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά και μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς.
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα εκπληρώνει τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και όχι τα κέρδη των λίγων.
  • Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, νομοθετική ρύθμιση της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, δίκες και αγωγές όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες και επικουρικές συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους.
  • Να αποδίδονται τα εφάπαξ και  οι επικουρικές συντάξεις ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης, άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα-κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίησή τους.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Η ανακοίνωση σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του.

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητές Συναδέλφισσες,...