Ανακοίνωση των απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Date:

Ανακοίνωση των απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Πριν 3,5 χρόνια, εκατόν τριάντα (130) περίπου νέοι και ένα χρόνο μετά άλλοι 50, παρατήσαμε τα σχολεία που πηγαίναμε ή τις δουλειές που κάναμε για να εκπαιδευτούμε αποκλειστικά στη σιδηροδρομική τεχνολογία και να αποτελέσουμε τη “νέα γενιά” των Τεχνιτών στο σιδηρόδρομο (όπως μας λέγατε).
Για δύο χρόνια, το πρωί στη δουλειά, στα εργοστάσια και στα μηχανοστάσια, το απόγευμα στη σχολή, με 300 ευρώ μισθό και εσείς να μας ζητάτε να κάνουμε υπομονή να μάθουμε όσο γίνεται καλύτερα τη σιδηροδρομική τεχνολογία για να δικαιωθούμε μετά.
Αφού πήραμε το πτυχίο, ζητήσατε να ξανακάνουμε υπομονή ένα εξάμηνο, δουλεύοντας όσο μπορούμε καλύτερα γιατί από το εξάμηνο θα αξιολογούμασταν (λες και για δύο χρόνια δεν αξιολογούμασταν). Στη συνέχεια τετράμηνη σύμβαση με 680 ευρώ μεικτά.
Στην προσπάθεια που έκαναν οι εργαζόμενοι, τα Σωματεία και η Π.Ο.Σ. για να μας εντάξουν στη Σ.Σ.Ε. για την πρώην ΕΕΣΣΤΥ, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν υπήρχαμε καν και ούτε ήθελε να ακούσει για μας.

Και να, τώρα, με τη λήξη του 4μηνου και με αφορμή την πανδημία, Κυβέρνηση και ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας οδηγείτε στην ανεργία και στην εξαθλίωση, γνωρίζοντας ότι το πτυχίο μας ισχύει μόνο για τη σιδηροδρομική τεχνολογία – τη στιγμή μάλιστα που έχετε εξασφαλίσει από το κράτος για 3 χρόνια τη συντήρηση και επισκευή όλου του τροχαίου υλικού του σιδηροδρόμου αντί ποσού 100 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και χρηματοδότηση πάλι από το κράτος για τα 15 επόμενα χρόνια με το ποσό των 750 εκατομμυρίων ευρώ για τις λεγόμενες Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ).
Μας θέλετε και οι δυο σας (Κυβέρνηση και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) απλά “απασχολήσιμους”, ανέργους γνώστες της σιδηροδρομικής τεχνολογίας και διαθέσιμους όποτε μας χρειάζεστε.
Δουλειά με δόσεις – ζωή με δόσεις. /Τέτοια ζωή όμως δεν είναι ζωή.
Θέλουμε όλη τη ζωή δική μας. / Θέλουμε τη ζωή που μας ανήκει.
Θέλουμε δουλειά και δουλειά με δικαιώματα.
Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε :

  • Την άμεση πρόσληψη μας με σύμβαση αορίστου χρόνου
  • Την επαναπρόσληψη των συμμαθητών  μας και συναδέλφων μας που τελειώνουν τώρα το στρατιωτικό και όσων έχασαν τη δουλειά τους πέρσι το καλοκαίρι με την απόλυσή τους.
  • Την πρόσληψη των μαθητών που τελειώνουν τη Σιδηροδρομική Σχολή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Είμαστε αλληλέγγυοι σε όποια προσπάθεια κάνουν οι συνάδελφοί μας για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους και την υπογραφή Σ.Σ.Ε.
Ζητάμε από τα Σωματεία και την Π.Ο.Σ. να σταθούν δίπλα μας και να διεκδικήσουμε την επαναπρόσληψή μας.
Υ.Γ.: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους μας που στα Μηχανεργοστάσια, από την πρώτη στιγμή που πήγαμε μας υποδέχθηκαν με χαρά και μας αγκάλιασαν σαν παιδιά τους και τα 3 χρόνια που δουλέψαμε μαζί προσπάθησαν να μας μεταδώσουν την τεχνογνωσία τους και την αγάπη για το Σιδηρόδρομο.

Επιτροπή νέων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η ανακοίνωση των απολυμένων σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Hellenic Train: Αξιώνει και αποζημιώσεις για …ζημιές μετά το έγκλημα στα Τέμπη

Κυνικά και αδίστακτα η Hellenic Train αξιώνει αποζημιώσεις, μετά...

Ινδία: Δύο νεκροί και 35 τραυματίες από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας

Δύο νεκροί και 35 τραυματίες είναι ο απολογισμός του...

Τέμπη: Δίωξη σε τέσσερα άτομα για παράβαση καθήκοντος

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία πρωτοδικών...