Για τα προβλήματα του Κοινωνικού-Θεραπευτικού Τουρισμού των Συνταξιούχων

Date:

Για τα προβλήματα του Κοινωνικού-Θεραπευτικού Τουρισμού των Συνταξιούχων
Παράσταση διαμαρτυρίας της ΣΕΑ στο Υπουργείο Τουρισμού την Πέμπτη 2/7/2020 ώρα 10.30 π.μ.
Η ΣΕΑ των Συνταξιουχικών οργανώσεων απέστειλε Υπόμνημα – Δελτίο Τύπου προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, για τα προβλήματα του Κοινωνικού-Θεραπευτικού Τουρισμού των Συνταξιούχων και του ζητά να πραγματαοποιηθεί συνάντηση με αντιπροσωπεία της. Στο υπόμνημα που κοινοποιείται ακόμα στους Υπουργούς Επικρατείας, Εργασίας, τον Υφ. παρά τω πρωθυπουργό και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τον Τύπο, αναφέρονται τα εξής:
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις όλο το διάστημα της κρίσης στα αιτήματά τους σταθερά έθεταν την διαφωνία τους, για τις βάρβαρες περικοπές στα δικαιώματά τους μέσα σε αυτά και των προγραμμάτων Κοινωνικού – Θεραπευτικού –Τουρισμού, των εκδρομών, εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων, αγοράς βιβλίων, τα οποία εξαφανίστηκαν.
Τα προγράμματα αυτά είναι πληρωμένα από τους εργαζόμενους από τις κρατήσεις που σταθερά τους γίνονται, καθώς και από κρατήσεις σε μια σειρά από κατηγορίες συνταξιούχων που συνεχίζουν και σήμερα να τους κρατούνται χωρίς ποτέ να έχουν λάβει ούτε ένα Ευρώ για προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ που συνεχίζεται η κράτηση από την σύνταξή τους από το 2011 ποσό που έχει φθάσει τα 35 εκατομμύρια Ευρώ για το σκοπό αυτό.

Στην συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιούχων στις 14/12/19 με τρείς υπουργούς της κυβέρνησης Γ. Γεραπετρίτη, Γιαν. Βρούτση, Άκη Σκέρτζο μεταξύ άλλων αιτημάτων θέσαμε και τα αιτήματα για τον Κοινωνικό – Θεραπευτικό Τουρισμό, η θέση τους ήταν θετική και μας πρότειναν συνάντηση με τον Υπουργό τουρισμού κ. Θεοχάρη. Στις 6/2/20 η αντιπροσωπία μας συναντήθηκε με επιτελείς του Υπουργείου Τουρισμού που μας απάντησαν ό,τι θα εξετάσουν το αίτημά μας, όμως μας πρόλαβαν τα γεγονότα της πανδημίας, αλλά και πάλι ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού χωρίς απάντηση και αποτέλεσμα.
Αντί να έχουμε μια ικανοποιητική απάντηση σε αυτή την δύσκολή περίοδο στο δίκαιο αίτημά μας, βρεθήκαμε και εμείς μέσα στο σορό των «φυσικών πρόσωπων» που ελάχιστοι θα λάβουν μέρος μέσα από το πρόγραμμα «τουρισμός για όλους».
Θεωρούμε όλη αυτή την διαδικασία, άδική και απαράδεκτη αφού δεν καλύπτει στο ελάχιστο τις βασικές ανάγκες μας και ζητάμε άμεσα να εκδοθεί πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για όλους τους συνταξιούχους, δίχως εμπόδια και προαπαιτούμενα, όπως ισχύει και σωστά για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.
Για το σκοπό αυτό οι Συνταξιουχικές μας οργανώσεις πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Τουρισμού την Πέμπτη 2/7/2020 ώρα 10.30 π.μ. και ζητάμε από τον Υπουργό να δεχθεί την αντιπροσωπία μας.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Το Υπόμνημα σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών στη Βουλή

Η ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών έρχεται για μια ακόμη...

Σεπόλια: Κινητοποίηση για μέτρα προστασίας πεζών, οδηγών και επιβατών στις διαβάσεις των σιδηροδρομικών γραμμών

Μαζική συγκέντρωση στη διάβαση Κωνσταντινουπόλεως και Σεπολίων («Οχτώ») ζητώντας...

ΚΚΕ: Εδώ και τώρα μέτρα ασφαλείας για τη λειτουργία του «Οδοντωτού»

«Εδώ και τώρα μέτρα ασφαλείας για τη λειτουργία του...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών: Κήρυξε 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου -Κατάθεση στεφανιού στα Τέμπη

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου...