Ανασφάλιστα σήμερα τα μέλη των οικογενειών μας με ευθύνη του ΕΦΚΑ

Date:

Ανασφάλιστα σήμερα τα μέλη των οικογενειών μας με ευθύνη του ΕΦΚΑ
Παρότι η «ΕΝΟΤΗΤΑ» από την 1η Ιουνίου είχε έγκαιρα επισημάνει το πρόβλημα με επιστολή της προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χρ. Χάλαρη που κοινοποίησε και στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ιωάννη Βρούτση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) τελικά, τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών μας είναι από σήμερα «ανασφάλιστα». Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» με σημερινή επείγουσα επιστολή της ζητά από τους αρμόδιους να ενεργήσουν άμεσα ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Κύριε Διοικητά,
Με το υπ.αριθμ. πρωτ. 726/1-6-2020 έγγραφό μας, σας είχαμε ενημερώσει έγκαιρα για το επικείμενο πρόβλημα, εξαιτίας της καθυστέρησης που είχε προκύψει – με υπαιτιότητα του ΕΦΚΑ – στην ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας για τα προστατευόμενα μέλη (συζύγους, παιδιά συναδέλφων μας), που έληγε στις 30/6/2020.
Επιχειρήσαμε πολλές φορές, τις προηγούμενες ημέρες, να επικοινωνήσουμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και με το γραφείο σας, για το μείζον αυτό θέμα, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Σήμερα 1/7/2020, διαπιστώσαμε με αγανάκτηση, μετά και από καταγγελίες συναδέλφων, ότι τα προστατευόμενα μέλη είναι πλέον ανασφάλιστα, λόγω της ακατανόητης αδράνειας και αδιαφορίας από την μεριά σας και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Επειδή το πρόβλημα που έχει ήδη δημιουργηθεί παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τις επόμενες μέρες, απαιτούμε να δώσετε σήμερα εντολή για την ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητάς των ήδη καταχωρημένων στο σύστημα προστατευόμενων μελών. Αυτό σημαίνει, όπως καλά γνωρίζετε, ότι πρέπει να δώσετε σαφείς οδηγίες για τη συνέχιση της αυτόματης-μέσω των πληροφοριακών συστημάτων του Φορέα- ανανέωσης της ασφαλιστικής ικανότητας, κάτι που γινόταν ανελλιπώς και χωρίς προσκόμματα όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Καθημερινά η κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ μας ενημερώνουν ότι ο κίνδυνος του ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ υπάρχει ακόμη και άρα δεν μπορούμε να δεχτούμε μέλη των οικογενειών των συναδέλφων συνταξιούχων να βρεθούν ανασφάλιστοι έστω και για μια μέρα.
Αναμένουμε άμεσα ενέργειές σας.

Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Η επιστολή σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Πάτρα: Βλάβη στον Προαστιακό προκάλεσε διακοπή δρομολογίων

Βλάβη που εντοπίζεται στις ράγες προκάλεσε διακοπή των δρομολογίων...

Προφυλακίστηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ μετά την...

Φωτογραφίες από τη σημερινή Γενική Συνέλευση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Φωτογραφίες από τη σημερινή Γενική Συνέλευση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»      

Κυβέρνηση: Με τροπολογία θεσπίζει ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής που διερευνά το έγκλημα στα Τέμπη

Με τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο σχέδιο...