ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Με παναττική συγκέντρωση απαίτησαν αυξήσεις στις συντάξεις και μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας

Date:

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Με παναττική συγκέντρωση απαίτησαν αυξήσεις στις συντάξεις και μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας

Παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι, απαιτώντας μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας και να αποδοθούν άμεσα σε όλους τα αναδρομικά από τις περικοπές στις συντάξεις τους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα.
«Δεν τους χαρίζουμε τις συντάξεις μας, την υγεία, τη ζωή μας. Τα πληρώσαμε. Τα δικαιούμαστε. Τα απαιτούμε», το μήνυμα που έστειλαν οι συνταξιούχοι.
Η κινητοποίηση εντάσσεται στις νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις που οργανώνουν μέσα στον Οκτώβρη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Είμαστε πάλι στο δρόμο, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, προσθέτοντας ότι «δεν παλεύουμε μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για τα παιδιά μας», γιατί ό,τι επιβλήθηκε σε βάρος της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης θα το πληρώσουν ακόμα περισσότερο οι νέες γενιές. Κατήγγειλε τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που επιχειρούν να δημιουργήσουν κοινωνικό αυτοματισμό ανάμεσα στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους. Ο Δ. Κουμπούρης υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις με την πανδημία επιβεβαιώνουν την επικαιρότητα των αιτημάτων του συνταξιουχικού κινήματος για την Υγεία. Απαίτησε αυξήσεις στις συντάξεις και καταβολή 13ης σύνταξης και κάλεσε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 13 Οκτώβρη.
Ακόμα στη συγκέντρωση μίλησαν οι Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Ερμόλαος Λινάρδος γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και ο Τέλης Κάντας, πρόεδρος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.
Επίσης στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μπουλούγαρη.
Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας στον οποίο παρέδωσαν το υπόμνημά τους. Δημοσιονομικούς περιορισμούς επικαλέστηκε ο Γ. Βρούτσης για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

  • Να τους αποδοθούν οι περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα Δώρα, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα.
  • Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν. Να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις σε αυτές που λειτουργούν.
  • Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας και κέντρα αποκατάστασης.
  • Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων.
  • Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις, που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.
  • Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούνης 2015 – Μάης 2016 που αφορούν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και οι αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Να σταματήσει κάθε ενέργεια για ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αρχίζοντας από την επικουρική.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Χιλιάδες εργαζόμενοι, απεργοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διατράνωσαν...

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα – Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα

Απεργούν σήμερα, «νεκρώνουν» τους χώρους δουλειάς και διαδηλώνουν σε...

Κυβέρνηση: Σέρνει στα δικαστήρια τα συνδικάτα για να μην απεργήσουν!

Η κυβέρνηση θορυβημένη από τις αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη...

Απεργία: Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΜ – Πώς θα κινηθούν Μετρό, Λεωφορεία, Τραμ

Κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει για την...