Κ Α Λ Ε Σ Μ Α: ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Date:

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α: ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το ΔΣ της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» σας καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ), την Πέμπτη 8/10/2020 και ώρα 10.00π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με όλα τα μέτρα προστασίας. Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική δράση του προηγούμενου διαστήματος παρά τα προ- βλήματα της πανδημίας, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας. Μέσα από την δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά, αντισυνταξιουχικά μέτρα και υποχρεώσαμε τις κυβερνήσεις να δώσουν λύσεις σε ορισμένα απ’ αυτά που με την βία μας αφαίρεσαν όπως: την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές, την παρακράτηση για την υγεία στο πραγματικό ύψος των συντάξεων, την αποκατάσταση στις συντάξεις χηρείας, την μη εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους, την μη μείωση του αφορολόγητου από 8.600 στα 5.600 Ευρώ, καθώς την επιστροφή ενός μέρους από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Όλα αυτά δίχως αγωγές και δικαστήρια.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, κανένας δεν μπορεί να μας αγνοήσει και να μας σταματήσει, σε αυτούς τους αγώνες βρίσκεται η ελπίδα να κερδίσουμε ό,τι μας αφαίρεσαν, που το έχουμε πληρώσει με τις θυσίες μιας ζωής, αλλά και να εμποδίσουμε ό,τι θανατηφόρο μας ετοιμάζουν.
Όλοι στον δρόμο του αγώνα, να μας αποδοθούν όλα αυτά που με την βία για δέκα χρόνια μας αρπάζουν.

Τις περικοπές στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα, να ανοίξουν τα νοσοκομεία, οι εκατοντάδες δομές στην υγεία, που έκλεισαν και να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις σε αυτά που λειτουργούν, με υλικά, κρεβάτια, γιατρούς, νοσηλευτές.

  • Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες.
  • Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούνης 2015 – Μάης 2016 που αφορούν τις κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και τις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης, σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την Επικουρική.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.
  • Να αποδοθούν οι δευτερεύουσες απολαβές στο εφάπαξ στους συναδέλφους που τα δικαιούνται

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 8/10/2020, 10π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ / ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Συγκλονίζουν όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση στο ΑΠΘ για τον ένα χρόνο από το έγκλημα

κδήλωση – γροθιά στην πολιτική που λογίζει κόστος την...

Συνέντευξη Τύπου για τα Τέμπη: Αναπάντητα ερωτήματα έναν χρόνο μετά

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (26/2) στα...

ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών στη Βουλή

Η ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών έρχεται για μια ακόμη...

Σεπόλια: Κινητοποίηση για μέτρα προστασίας πεζών, οδηγών και επιβατών στις διαβάσεις των σιδηροδρομικών γραμμών

Μαζική συγκέντρωση στη διάβαση Κωνσταντινουπόλεως και Σεπολίων («Οχτώ») ζητώντας...