Επιστολές της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» προς τον ΕΦΚΑ για την ασφαλιστική ικανότητα των έμμεσα μελών

Date:

Επιστολές της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» προς τον ΕΦΚΑ για την ασφαλιστική ικανότητα των έμμεσα μελών
Το ΔΣ της «ΕΝΟΤΗΤΗΤΑΣ» έστειλε σήμερα και δεύτερη επιστολή στον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη με κοινοποίηση στον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία τους «υπενθυμίζει» ότι η ασφαλιστική ικανότητα των προστατευόμενων μελών των συνταξιούχων σιδηροδρομικών (σύζυγοι, παιδιά) λήγει στις 28/2/2021, μιας και δεν υπήρξε καμιά απάντηση στην προηγούμενη της 3ης Φεβρουαρίου 2021
Η επιστολή έχει ως εξής:
Κύριε Διοικητά,

Με το αριθμ. πρωτ. 741/3-2-2021 έγγραφό μας που σας κοινοποιήσαμε με email, σας επισημαίναμε ότι στις 28 Φεβρουαρίου 2021 λήγει η ασφαλιστική ικανότητα για τα προστατευόμενα μέλη (έμμεσα, σύζυγοι, παιδιά) των συνταξιούχων σιδηροδρομικών που ήταν ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ.
Μέχρι και σήμερα Δευτέρα 22/2/2021, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση εκ μέρους σας για το τι θα γίνει με αυτό το πρόβλημα, θα συνεχίσει αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα να δίνεται παράταση στην ασφαλιστική ικανότητα; Έχετε επιλέξει άλλο τρόπο που εμείς δεν γνωρίζουμε; Και πότε θα μας ενημερώσετε ώστε και εμείς από τη μεριά μας να ενημερώσουμε τα μέλη μας;
Την περίοδο αυτή, η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη με αύξηση των κρουσμάτων και θεωρούμε αδιανόητο μέλη των οικογενειών των συναδέλφων συνταξιούχων να βρεθούν ανασφάλιστοι.
Η κυβέρνηση συνεχώς επικαλείται το επιτελικό κράτος και τη συμφωνία αλήθεια με τους πολίτες, αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πρακτική τη δική σας που απαξιοίτε να απαντήσετε σε εύλογα ερωτήματα ενός σωματείου συνταξιούχων που εκπροσωπεί 3.500 μέλη.
Περιμένουμε άμεσα την απάντησή σας.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Η προηγούμενη επιστολή:
Κύριε Διοικητά,
Στις 28 Φεβρουαρίου 2021 λήγει η ασφαλιστική ικανότητα για τα προστατευόμενα μέλη (έμμεσα: σύζυγοι, παιδιά) των συνταξιούχων σιδηροδρομικών πού ήταν ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ.
Καθημερινά, η Κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ μας ενημερώνουν ότι ο κίνδυνος του κορονοϊού υπάρχει ακόμα και άρα δεν μπορούμε να δεχθούμε μέλη των οικογενειών των συναδέλφων μας συνταξιούχων, να βρεθούν ανασφάλιστα.
Αναμένοντας την απάντησή σας, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να τους ανανεωθεί η ασφαλιστική ικανότητα από 1 Μαρτίου 2021 και μετά.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 741/03-02-2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 745/22-02-2021

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Φωτογραφίες από τη σημερινή Γενική Συνέλευση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Φωτογραφίες από τη σημερινή Γενική Συνέλευση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»      

Κυβέρνηση: Με τροπολογία θεσπίζει ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής που διερευνά το έγκλημα στα Τέμπη

Με τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο σχέδιο...

ΗΠΑ: Στη Μινεσότα εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη – Εκκενώνονται σπίτια

Ένα τρένο που μετέφερε αιθανόλη εκτροχιάστηκε τα ξημερώματα της...

Τέμπη: Προσβολή νεκρών – Η Hellenic Train επέστρεψε σε οικογένειες το αντίτιμο του εισιτηρίου

Σε μια εξοργιστική και προσβλητική ενέργεια στη μνήμη των...